pakurikääpäuute, kahvista terveysvaikutteisempaa!

<
>
Heippa kaikille! Kuten varmasti tiedättekin, olen kiinnostunut superfoodeista ja käytän niitä lähes päivittäin. Sen lisäksi, että olen innostunut superfoodien käytöstä, olen tehnyt kahden vuoden aikana monia radikaaleja muutoksia ruokavalioni suhteen ja ottanut enemmän selvää ravinnosta, terveydestä ja ylipäätään hyvinvoinnista... Nämä asiat ovat siis vieneet ihan mukanaan! :)

Luettuani Erkki Palviaisen kirjan (postaus täällä) innostuin kokeilemaan myös sellaisia superfoodeja, joita en ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt. Yksi näistä minun uusista tuttavuuksista on pakurikääpä. En ole siis koskaan kerännyt pakurikääpää itse, mutta aion sen varmasti vielä jossain vaiheessa tehdä. Tästä Voimaruoka merkkisestä (valmiista) pakurikääpäuutteesta on helppo ja kätevä aloittaa.

Mikä pakurikääpäuute?

Pakuriuutetta valmistetaan uuttamalla pakuria kiehuvassa vedessä useiden tuntien ajan. Pakuri uutetaan kuumassa etanolissa, jonka jälkeen pakuri tiivistetään, jotta siitä saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti. Tiivistäminen nostaa uutteen pitoisuuden 6-kertaiseksi. Vaikuttavien aineiden pitoisuus nousee siis 600% alkutilanteeseen verrattuna. Pakurikääpäuutteessa kaikki pakurikäävän vaikuttavat ainesosat ovat tiivistetyssä muodossa. Voimaruuan pakuri on kerätty Suomen Lapista.Miten käytän pakurikääpäuutetta ja omat kokemukset

Itse lisään uutetta kahvin sekaan. Kahvia tulee juotua tällä hetkellä aika paljon, mutta uutteen avulla siitä saa hieman terveysvaikutteisempaa. Kahvin seassa tipat eivät maistu lähes ollenkaan, tuovat ainoastaan pienen ja hyvän vivahteen! Mutta kahvi ei ole suinkaan ainut juoma mihin uutetta voi lisätä! Sitä voi käyttää myös esimerkiksi teen seassa. Vaikka suosituksena on lisätä 15 tippaa päivän aikana jonkin juoman sekaan, en lisäisi yhteen kupilliseen kuin (noin) 5-7 tippaa. Kannattaa siis jakaa 15 tippaa esimerkiksi kahteen tai kolmeen eri kupilliseen. 5-7 tippaa tekee hyvän maun kahviin, yli 10 tippaa saa aikaan jo aavistuksen kitkerän maun. Tätä suositellaan muuten käytettäväksi kuurinomaisesti kolmen viikon ajan, jonka jälkeen on hyvä pitää viikon tauko. Itse olen käyttänyt tätä nyt noin kahden viikon ajan ja tykkään kyllä! Kahvi maistuu jotenkin paremmalta näiden tippojen kera ja on terveellisempää :)

Terveysvaikutuksia (pakurikääpä)

- Lievittää tulehduksia.
- Rauhoittaa ylikierroksilla käyvää kehoa.
- Parantaa vastustuskykyä.
- Voi auttaa jaksamisessa.
- Vahvistaa yleiskuntoa.
- Pakurin on havaittu vahvistavan sydämen toimintaa ja laskevan kolesterolia.
- Pakurikäävän ORAC-luku on korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52 452). Esimerkiksi mustikan ORAC-luku on 2400. ORAC-arvo kertoo siis, minkä verran jossain ruoka-aineessa on antioksidantteja (lähde). Antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta.
- On voimakas adaptogeeni.
- Voi käyttää pitkiäkin aikoja ilman haittavaikutuksia.
- Sen arvellaan vaikuttavan myönteisesti myös esimerkiksi tyypin 2 diabetekseen ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöihin.
Suosittelen siis kokeilemaan pakurikääpäuutetta! Onko siellä ruudun takana ketään sellaista, joka on kerännyt pakurikääpää metsästä ja hyödyntänyt sitä ruokavaliossa?

Lähteet (1,2,3,4).
Tuote on saatu blogin kautta testikäyttöön

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Oi kuulostaa hyvältä! 😊 Täytyy ehdottomasti itsekin harjoitella 😊

Kiitos samoin sinulle ja ihana kuulla! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Moi. Tiesittehän, että pakurikäävän kerääminen ei ole jokamiehenoikeus, eli sitä ei saa kerätä ilman maanomistajan lupaa.
merenhelmi,
Hei!

Kyllä tiesin tästä. Tosin kyseisestä asiasta on ollut netissä hyvin ristiriitaista tietoa, mutta en aio kerätä sitä ilman maanomistajan lupaa. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Mietin itse tuota kun pakuri on kuitenkin pohjimmiltaan sieni, niin se varmaan kerää raskasmetalleja ja esimerkiksi säteilylaskeumaa ihan eri tavalla kun monet muut kasvit ja eliöt. Tuleekohan säännöllisestä käytöstä myös negatiivisia vaikutuksia :S
merenhelmi,
Hyvä pointti! Empäs olekaan ajatellut asiaa! :/
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Tietenkin kohtuus kaikessa... Mutta täytyypäs ottaa tästä asiasta selvää:)
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Pakurista on kai tehty jonkinverran tutkimuksia, mutta se ei vielä ole niin laajalti käytetty, että esimerkiksi noista varastoituvista pitoisuuksista olisi tehty laajoja selvityksiä. Toisaalta monet pakurin kasvualueet ovat suomessa kaivosteollisuuden jättöaluetta.. Toki varmaan pakuriakin pitäisi sitten käyttää tosi paljon että aineet vaikuttaisivat kehossa haitallisesti.
merenhelmi,
Mistä olet lukenut, että monet pakurin kasvualueet ovat Suomessa kaivosteollisuuden jättöaluetta? Kiinnostaisi tietää. Itse en nimittäin ihan heti uskoisi, mutta en mene sanomaan, koska en tiedä!
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Uskoisin vahvasti, että Voimaruoka pakuri kerätään puhtaalta alueelta. Voimaruoka tuotteilla on tosi hyvä maine!
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Tiina Eliisa,
Cocovin pakuriteetä löytyy meiltä kaapista. En olekaan muistanut juoda sitä pitkään aikaan. 😊 pitääkin heti kaivaa se tuolta esille. Tuo uute vaikuttaa kyllä hyvälle ja olen kans kova kahvinjuoja joten ei ollenkaan olisi pahitteeksi terveellistää sitä pakurilla. 😊
www.blogger.com/profile/035660921224438758