Paranneltu versio ohjeesta

Tämä ananaskakku oli hyytymässä yön yli ja äsken tein tähän päällisen. :) Kohta päästäänkin syömään.. <3 Muutin ohjettani hiukan...


Tässä ohje, jolla valmistui ananaskakku / ananastorttu


Ainekset:

Pohja:
150 g kaurakeksejä
3 hapankorppua (ensi kerralla kokeilen näkkileipää)
n. 80 g voita

Täyte:
5 liivatetta
Vähän yli puolikas iso ananas pilkottuna ja pamiksella murskattuna
1 tlk (2dl) kermaa
1 rs (200 g)  maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
vaniljasokeria ripaus
1/2 dl appelsiini-mangotäysmehua

Pinta:
3-4 liivatetta
2 dl appelsiini-mangotäysmehua

Ohje:

1.
 Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24cm) pohjan reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit ja hapankorput (tai näkkärit) ihan pieniksi muruiksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen sekaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin. 

2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Pilko ananas paloiksi, jonka jälkeen murskaa ne pamiksella soseeksi. Vaahdota kerma. Sekoita ananassose, kerma, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna (esimerkiksi mikrossa) appelsiini-mango mehu kiehuvaksi ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kun olet sekoittanut hyvin mehun ja liivatteet, kaada seos juustoseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä sitten täyte keksipohjan päälle. Siirrä ananastorttu  jääkaappiin hyytymään. (Itse annoin sen hyytyä yön yli)

3. (Tämä vaihe tehdään vasta kun juustokerros on hyytynyt hyvin) Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Kuumenna desilitra mehua ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Sekoita seosta hyvin esimerkiksi haarukalla. Lisää sen jälkeen loput mehusta. Kaada seos hyvin hyytyneen juustokerroksen päälle varovasti. Laita torttu hyytymään vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 4. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

5. Ja viimeinen ja paras vaihe: Syömään! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Me and My,
NAM:) Hitsi kun en kerennyt maistaa tuota :/ Olisi ollut varmasti hyvää 😊
www.blogger.com/profile/087081553229535099
Anonyymi
,
Ehkä vähän enempi sitä sokeria kuuluisi olla kuitenkin! 😉
Ei se normaali sokerimäärä tuossa kakussa enää pahaa tee! 😃

Hyvältä näyttää kuitenkin! 😊