PARHAIMMAT IHONHOITOVINKKINI

Tässä olisi paljon toivottu postaus parhaimmista ihonhoitovinkeistäni. Näihin kuuluvat pellavansiemen-naamion tekeminen, kaurarouheella ihon kuoriminen, sekä kookosöljyn ja kristallisuolasaippuan käyttäminen. Näiden lisäksi käytän yhtä jos toista rasvapurnukkaa ja kasvonaamiota, mutta nämä muodostavat sen ns. "ihonhoitoni perustan" terveellisten elämäntapojen lisäksi. Ovat siis sellaisia joita käytän säännöllisesti ja jotka ovat kulkeneet ihonhoidossani mukana jo vuosia.
Iho ja ruokavalio
Tällä hetkellä ihoni on hyvässä kunnossa, mutta vielä muutama vuosi sitten ihossani oli jonkin verran epäpuhtauksia ja näppyjä myös useammin. Tällä hetkellä kasvoissani ei ole ollenkaan näppyjä. Tosin joitakin yksittäisiä saattaa ilmaantua esimerkiksi siihen aikaan kuukaudesta, mutta muuten ihoni on mielestäni hyvässä kunnossa. Minusta tuntuu, että vähentäessäni vehnän syömistä (välillä tulee syötyä vähän vehnää, mutta pyrin kuitenkin välttämään vehnän syömistä) olen huomannut ihoni kunnossa eron. Sen jälkeen kun aloitin pääsääntöisesti gluteenittoman ruokavalion, parani myös ihoni kunto. Saman huomasi myös siskoni Lempi, joka aloitti kokonaan gluteenittoman ruokavalion viime vuonna. Ero ihon kunnossa oli näinkin huomattava - kurkkaa postaus täältä. Tällä halusin vain sanoa sitä, että uskon että suurimman vaikutuksen ihon kuntoon sai aikaan ruokavalion muutos.
Kookosöljy (ihon kosteutus)
Aloitetaan kookosöljystä, jota käytän niin ihon kuin hiustenkin (hiusnaamion tapaan) kosteuttajana. Kookosöljyä voi käyttää vaikka mihin tarkoitukseen (mm. deodorantista - meikinpuhdistukseen) mutta itse käytän kookosöljyä kaikista eniten juuri ihon kosteutukseen. Kookosöljy kosteuttaa mielestäni tosi hyvin, auttaa myös tehokkaasti sellaisiin tosi kuiviin kohtiin. Se on miellyttävän tuntuista iholla ja imeytyy nopeasti. Tämä toimii niin kasvo- kuin vartalovoiteenakin. Kookosöljyn käytöstä voisin kirjoittaa vaikka miten pitkästi, mutta tässä vain pikaisena vinkkinä jos ette ole vielä tutustunet kookosöljyn käyttämiseen.
Pellavansiemenet (hoito iholle) ja kaurarouhe (ihon kuorinta)
Pellavansiemenistä teen aina tällöin hoidon iholle. Pellavansiemenhoito auttaa esimerkiksi kuivaan ihoon, ihottumaan, akneen ja miiliumeihin. Minulla hoito on auttanut ihon kuiviin kohtiin, sekä ihottumaan. Jos haluatte käydä kurkkaamassa miten toteutan tämän pellavansiemenhoidon vaihe vaiheelta, voitte käydä kurkkaamassa postauksen täältä. Kaurarouhe toimii taas ihonkuorinnassa. Jotta tästä postauksesta ei tulisi kilometrin mittaista, olen näyttänyt täällä postauksessa myös vaihe vaiheelta, miten kuorin ihoni kaurarouheella. Kauralla on ihoa puhdistavia, rauhoittavia, pehmentäviä, sekä hoitavia ominaisuuksia ja kaurarouhe toimii tosi hyvin ihon kuorinnassa. Se kuorii ihoa juuri sopivasti - hellävaraisesti, mutta kuitenkin tehokkaasti. Iho jää pehmeäksi ja "kirkkaan" näköiseksi.
Uusin tuttavuus: kristallisuolasaippua
Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpinä on Himalajan kristallisuolasaippua, jonka otin käyttöön lähiaikoina. Suola puhdistaa, desinfioi, sekä ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Tämä on ollut todellinen ihmetuote! Minulla on nimittäin ollut nenän ympärillä ihottumaa jo monia vuosia. Vaikka pellavansiemenhoito auttoi siihen, tuntui, että ihottuma palasi kuitenkin aina takaisin. Tämän kristallisuolasaippuan käyttämisen myötä olen saanut heittää viimeisetkin hyvästit ihottumalle! Tämä kristallisuolasaippua on myös kuivattanut näppyjä. Itse käytän tätä iltaisin kasvojen puhdistuksen jälkeen. Ensin kosteutan saippuaa hiukan veteen, jonka jälkeen "kuorin" ihoa liu'uttamalla palaa kevysti ihon pinnalla. Kannattaa kuitenkin varoa silmänympärysihoa ja silmiä. Suola jää ihon pinnalle ja etenkin ihottuman kohdalla kirveli niin paljon, että meinasin alkaa itkemään :D Ihottuma kuitenkin hävisi kokonaan ja ihoni on paremmassa kunnossa kuin ehkä koskaan aiemmin.
Iho ja veden juonti
Ja tietenkin edellä mainittujen asioiden lisäksi pyrin juomaan paljon vettä. 1,5-2 litraa koitan juoda päivittäin, mutta siinä minulla on kyllä parantamisen varaa. Riittävä veden nauttiminen sanotaan vaikuttavan ihon kimmoisuuteen ja puhtauteen. Veden puutteen, sekä nestetasapainon on todettu vaikuttavan ihon kuivuuteen ja ryppyisyyteen (lähde).
Siinä oli parhaimmat ihonhoitovinkkini, toivottavasti saitte näistä uusia ideoita ihonhoitoon! :)
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit