Pellavansiemenillä iho parempaan kuntoon!

Tässä olis nyt tämä pellavansiemenpostaus! :) Kuvasin ihan vaihe vaiheelta, miten teen tämän tosi hyvän ja tehokkaan hoidon kasvoille. 

Tämä on tosi edullinen ja hyvä hoitokeino esimerkiksi kuivaan ihoon, ihottumaan, akneen ja miiliumeihin. Tämän pointtina on se, että pellavansiemenistä irtoaa pellavansiemenlimaa, joka hoitaa ihoa. (Pellavansiemen sisältää myös monia kivennäisaineita ja vitamiineja, muun muassa kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja seleeniä sekä B-, E- ja K-vitamiineja)
Ensimmäisen kerran tätä kokeili tätini, jolla oli kasvoissa aika paljon miiliumeja. Hän teki tämän hoidon 2-3 viikon ajan joka ilta. Oli pellavansiemenillä varmasti vaikutusta, nimittäin lähes kaikki miiliumit hävisivät tädiltäni! Itselläni oli koko viime talven sitkeä ihottuma nenän vieressä, joka ei meinannut lähteä mitenkään pois. Kokeilin tätä ja ihottuma lähti muutaman hoitokerran jälkeen. Äidinkin ihoa tämä on hoitanut ja kirkastanut huomattavasti.
Tämä on siis ehdottomasti suosittelemisen arvoinen juttu, jota kannattaa kyllä kokeilla, vaikka ei olisikaan mitään iho-ongelmia, tämä hoitaa ja auttaa saamaan ihoa entistäkin parempaan kuntoon! :)
Tästä se lähtee! Tarvitset pellavansiemeniä. Ja just siemeniä, eikä rouhetta, oon todennut, että pellavansiemenet soveltuu tähän kaikista parhaiten. Ja alussa on muuten hyvä pestä meikit pois ja muutenkin puhdistaa kasvot, sekä kuoria iho jos haluaa.
Pellavansiemeniä tarvitsee noin puoli desiä. Siinä voi olla jopa vähän liikaakin yhdelle. Tuosta kuvan määrästä riittää hyvin kahdellekin henkilölle. 
Sitten kiehautat vettä suunnilleen puoli desiä. Kannattaa olla tarkkana, noin pieni määrä vettä kiehuu yllättävän nopeesti! (Etenkin jos on yhtä kärsimätön kuin minä, joka pitää levyä täysillä.. :D)
Kun vesi kiehuu, se kaadetaan pellavansiementen sekaan. Ihan puolta desiä vettä ei välttämättä tarvitse kaataa, vaan vettä kaadetaan vain sen verran, että pellavansiemenet juuri ja juuri peittyvät. Seoksen on siis tarkoitus jäädä riittävän paksuksi ja puuromaiseksi, ettei se lähde valumaan kasvoilta. Kun vettä on kaadettu vähän pellavansiementen sekaan, niin sekoitetaan lusikalla. Itse käytin tähän muuten lasia ja tavallista lusikkaa, mutta voi aivan hyvin käyttää kertakäyttömukia ja -lusikkaa, koska pellavansiemenet jämähtää lasiin tosi kovasti kiinni, jos niitä ei heti levityksen jälkeen pese pois.
Sitten vain pellavansiemenet levitetään kasvoille :D Itse istun aina saunassa kun teen tämän hoidon, koska minusta tuntuu, että saunominen tehostaa tämän vaikutusta, mutta tämän voi aivan hyvin tehdä ilman saunaakin! Annetaan kuitenkin vaikuttaa vähintään 15-20 minuuttia, mutta itse istun tämä naamassa usein jopa tunnin tai pidempäänkin saunassa.
Ja jos haluaa, voi tehdä niinkuin minä: Laittaa kelmun vielä pellavansiementen päälle :)
Kas näin! :DD  Oikeastaan pellavansiemenet pysyvät aika hyvin kasvoilla ilman tätä kelmuakin, mutta usein laitan kelmun tehostamaan vaikutusta. Mielestäni tämä pysyy vielä ehkä vähän paremminkin kasvoilla kun käyttää kelmua apuna. On myös ihan hyvä muistaa repiä kelmuun yksi pystyviilto suun ja nenän kohdalle :)

Lopuksi suurin osa näistä siemenistä kannattaa kaapia kasvoilta suoraan kompostiin, etteivät siemenet tuki lavuaaria. Sitten vain huuhtelet kasvot ja levität jonkun hyvän rasvan päälle ja valmista! Kasvot kiittävät :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Venla:
Hei Venla! Laitoit varmaan liikaa vettä pellavansiementen sekaan. Vettä kannattaa laittaa vain ihan vähän, niin että seos jää tarpeeksi paksuksi, muuten se saattaa valua kasvoilta. Lisäksi kannattaa sekoittaa hyvin vesi ja pellavansiemenet, ja tosiaan katsoa, että seos on mielummin vaikka vähän liian paksua, niin että pysyy varmasti kasvoilla. 😊

Se taitaa siis olla syynä 😊 Kelmun kanssa pellavansiemenet saattavat pysyä hiukan paremmin, mutta se on vähän makuasia, että miten tykkää tehdä. Kyllä ne ilman kelmuakin pysyvät hyvin, jos seos on tosiaan tarpeeksi paksua 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Venla,
No niin mä vähän epäilinkin, sitä vettä lorahti innostuksissa ihan liikaa 😃 Kokeilen tänään uudemman kerran, toivottavasti onnistuu! Kiitti vinkistä!
www.blogger.com/profile/053265892940033228
merenhelmi,
Venla:
Jep 😊 mutta ei se mitään, nii kokeile uuestaa vaa! 😊 Eipä mitään<3 Tosi mukava kun kysyit! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Baniina,
Heippa! Mullakin on ollut hieman iho-ongelmia ja aattelin ottaa vinkistäsi vaarin ja kokeilla kasvonaamiota 😊 Kaapista löytyy vielä sopivasti pellavansiemenpussi.

Laitan vaikka postausta siitä mitä sain aikaiseksi! 😃
www.blogger.com/profile/139198466564575516
merenhelmi,
Baniina:
Moikka! 😊
Joo okei mukava kun kokeilet 😊 Jees, hyvä homma! 😊 Eikun kun kokeilemaan. Joo kiva, laita vain 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
lotta,
kiitti vinkistä! pitää kokeilla joku päivä jos tehoaisi tähän mun sekaihoon 😊
www.blogger.com/profile/167642047179711326
merenhelmi,
lotta:
Eipä mitään! 😊 Testaa vain! 😊 Kivaa iltaa, käyn kurkkaamassa sun blogin!:)
www.blogger.com/profile/015246971550904167
riikka,
hei onko sulle ikinä ennen sanottu, mut tosta blogis sivupalkissa olevan kuvan perusteella mulle tuli ihan mieleen Emma watson 😃 ja hei kiva tää hommeki vois kokeilla, löysin annathinin blogin kautta(:
www.blogger.com/profile/166112262292880611
Hei!

Hieno postaus pellavansiemenien käytöstä "ulkoisesti". Laitoin linkin Facebook-sivuillemme www.facebook.com/Hyvinvointiapellavasta , jossa kerromme pellavansiementuotteiden käytöstä elintarvikkeena.

Mukavaa joulunodotusta!
www.facebook.com/Hyvinvointiapellavasta
merenhelmi,
riikka:
Itseasiassa jotkut ovat samoin kommentoineet 😃 Joo, kannattaa kyllä kokeilla, että mitä tykkäät tosta. Hauskaa illan jatkoa 😊

Anna:
Heippa!
Kiitoksia 😊 Kiva kuulla, kävinkin heti kurkkaamassa facebookin Hyvinvointia pellavasta -sivua ja liityin heti sinne 😊 Täytyykin käydä lukemassa sitä kautta enemmänkin juttuja. Mukavaa joulun odotusta sinullekin ja kiitos vielä 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167