pohdintaa alkoholista ja sen käytön lopettamisesta

Ajattelin nyt avautua aiheesta, josta en ole täällä blogin puolella tainnut montaa kertaa kauheesti mitään kirjoittaa, nimittäin alkoholista. Olen aina ollut todella huono juomaan mitään alkoholia, enkä oikeastaan ikinä juo yhtä lasia enempää. Olin nyt myös puoli vuotta tippaakaan ilman alkoholia tammikuun alusta kesäkuun alkuun saakka. En jättäytynyt alkoholista sen takia, että olisin jotain sen käyttöä vastaan (ei tietenkään), vaan sen takia kun minusta tuntuu, ettei se sovi keholleni ollenkaan.
Tämän minun ja Aneten Espanjan loman aikana olen juonut vähän alkoholia ja pistänyt heti merkille taas kerran sen, että en oikeasti pysty juomaan tippaakaan mitään missä on alkoholia. Kello on seitsemän aamulla, mun sydän hakkaa ihan kauheesti, olo on turvonnut ja muutenkin huonovointinen, enkä ole saanut nukutuksi tuntiakaan koko yönä (olin illan aikana juonut yhden alkoholijuoman). Olen pyöritellyt pitkän aikaa mielessäni sitä päätöstä, että lopettaisin alkoholin juomisen ihan kokonaan. Ja ton puolen vuoden aikana kun en juonut yhtään, ei minulle oikeastaan tullut missään tilanteessa sellaista oloa, että millään tapaa kaipaisin alkoholia. Toisaalta juon niin vähän alkoholia, että "kyllähän sitä voi muutaman kerran vuodessa kilistää yhdet lasit ystävien tai äidin kanssa esimerkiksi sille, että pääsykokeisiin lukeminen on siltä kertaa ohitse tai sille, että poikaystävälleni ja rakkaalle ystävälleni avatui heidän unelmiensa opiskelupaikat". Mutta miksi jos seuraavana yönä ei saa ollenkaan nukuttua ja olo on aivan järkyttävä ainoastaan yhden lasin jälkeen. Ei se ole sen arvoista. Oon myös miettinyt, että tällaisia öitä en haluaisi enää viettää. Haluan kuitenkin kuunnella kehoani tässä asiassa ja jättää alkoholin tästä lähtien ihan kokonaan pois, mitä päätöstä olenkin pohtinut itseni kanssa pitkän aikaa.
Yhtä asiaa olen muuten miettinyt. Että minkä takia asiaa kummastellaan niin usein jos sanoo, ettei juo alkoholia. Yhden ystäväni ensimmäinen kommentti oli kysymys "minkä takia, olenko raskaana?". Heh, ehkä se tulee useimmille ensimmäisenä mieleen! :) En ainakaan tällä hetkellä usko, että olen raskaana vielä moneen vuoteen, mutta jotenkin minusta tuntuisi, että päätös olla juomatta yhtään on niin paljon helpompaa, kuin päätös juoda muutama vuoden aikana. Eipähän tarvitse sitten ikinä missään häissä tai muissakaan juhlissa miettiä, että ottaako sitä yhtä lasia, vai jättäytyykö kokonaan pois alkoholista. Ja kuitenkin, terveys ennen kaikkea. Ihan turhaan juo missään tilanteessa edes yhtä jos tuntuu, ettei elimistö kestä sitä tippaakaan. Monet ehkä miettivät, että voiko päätöksessä, jonka tekee 20 vuotiaana, pysyä. Minusta kuitenkin tuntuu, että tämä päätös onnistuu. Ainakin kokeilen nyt ihan tosissani tätä "no alcohol" - linjaa :)
Löytyykö ruudun takaa muita, jotka on miettinyt samaa päätöstä tai päätyneet siihen, ettei juo ollenkaan? Olisi kiva kuulla kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. Ja minulla henkilökohtaisesti ei ole tietenkään alkoholin kohtuukäyttöä mitään vastaan :)
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kylteri
Kylteri,
Opiskelijaelämässä menee alkoholia, mutta ei sitä ole pakko itse juoda, ja harvemmin ketään kiinnostaa mitä toisen pullon pohjalla on.

Niin kauan kun on itse mukana eikä tuomitse muita, niin mikä on ongelma? 😊
Tanja
Tanja,
Todella hyvästä aiheesta kirjoitit. Joissain aijemmissa kommenteissa luki, että hyvä kun uskalsit kirjoittaa. Se kertoo jo jotain tästä suomalaisesta asenteesta alkoholiin. Juomattomuutta kummaksutaan, vaikka se on yhtä yksinkertainen päätös kun että syötkö lihaa vai et. Silti siihen puututaan tai ihmetellään ääneen. Ei ihme, että juomattomuutta ei tahdota sanoa ääneen tai ainakaan kailottaa.

Itsellenikään ei sovi alkoholi Juon sitä mutta kohtuudella. Yöuniani en menetä, mutta itseäni vaivaa alkoholi-illan jälkeen huono vointi. Siis se krapula. En tahdo kuluttaa seuraavaa päivää sängyssä makoillen kun voisin jotain järkevääkin tehdä.tähän ei edes monta lasillista tarvita että seuraavana päivänä on huonovointinen.

Hauskaa tässäkin on se, että tuttavani eivät tätä ymmärrä. Kun mennään yökerhoon niin pitää juoda tequilaa ja shotteja. Eihän se oli baari-ilta eikä mikään jossei huidota pää täynnä tanssilattialla. Väärin. Itse olen yrittänyt pitää kohtuudella -linjaa, sillä ihan selvin päin en kestäisi katsella örvellystä 😃 olen saanut kommenttia "en ole varmaan koskaan nähnyt sua kännissä" "juo nyt vähän lisää". Kaadetaan lasiin lisää boolia vaikkei pyytänyt jne. Ja vaikka olen antanut oikein hyvät perustelut kohtuuslinjaani, niin ei. Nyt on alettu miettimään taas miksen ole innokas lähtemään viettään iltaa kaupungille samalla porukalla - no miksiköhän 😃
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229