Puhdistussauna

Tässä tällainen pikaesittely meidän yhdestä rakkaasta kesäharrastuksestamme: puhdistussaunasta. Tämän perusteet opimme kirjasta Puhdistussauna kirjoittaja Rita Apuli, luonnonlääketieteen tohtori Eeva Koposen mukaan. Tässä vaiheena vaiheelta miten puhdistussauna toteutetaan.

1. Tarvitset kuparikiulun. On hyvä olla juuri kuparikiulu (en tiedä miksi :D mutta kirjassa neuvotaan näin)<
2. Kiuluun kerätään kolme noin oman nyrkin kokoista kaunista, hyväntuntuista kiveä. 
3. Kivet peitetään kerroksella rahkasammalta. 
4. Kiuluun kerätään puunoksia, varpuja, kukkia ja erilaisia kasveja oman mielen tai tarpeen mukaan, ottaen tietenkin huomioon mitä luonnosta juuri silloin löytyy. Jos kiinnostut tästä, niin on hyvä tietää, että on sellaisiakin kasveja mitä ei saa käyttää puhdistussaunassa. Ennenkuin alat kerätä kasveja ota lisätietoa postauksen alussa mainitsemasta kirjasta. Yleensä kerätään vähintään kolmea eri kasvilajia. Kasvien keräämisen jälkeen vettä laitetaan kiuluun sen verran, että rahkasammal peittyy. Jonka jälkeen kasvi asetetaan ikään kuin maljakkoon, niin, että katkaisukohta on vedessä ja upotettuna rahkasammaleeseen. 
5. Kiulu viedään 60-70 asteisen saunan ylälauteille. Saunotaan normaalisti, ohjeissa sanotaan, että mielellään noin 20 minuutin ajan. Hengitellään kasveista haihtuvia eteerisiä öljyjä / tuoksuja.
6. Saunomisen jälkeen tutkitaan kasvit, että minkälaiseksi kasvit ovat muuttuneet. (Alapuolella olevasssa kuvassa kiulu puhdistussaunan jälkeen) Esimerkiksi jos kataja tummuu niin se kertoo, että saunojalla voi olla syöpä. On myös kasveja, joista saunomisen jälkeen voidaan havaita, että ne ovat vaikuttaneet, puhdistaneet ja hoitaneet elimistöä, esimerkiksi tummunut kuusi kertoo hengitysteiden puhdistumisesta. Voihan tähän uskoa tai ei, mutta me ainakin uskotaan, että tämä vaikuttaa. Etenkin kevättalvella tulee sellainen olo, että tekee oikein todella todella paljon mieli puhdistussaunaan. Saunomisen jälkeen voi tulla jopa aika pyörryttävä olo ja usein huimaa. Ja jos on vähänkin nuhaa niin saa kyllä niistää puhdistussaunan jälkeen jonkin aikaa :D Puhdistussauna kyllä irroittaa hyvin limaa keuhkoista.
Jos kiinnoistuit niin voit lähettää kysymyksiä tähän postaukseen ja suosittelen kyllä hankkimaan tai lukemaan kirjan:  Puhdistussauna kirjoittaja Rita Apuli, luonnonlääketieteen tohtorin Eeva Koposen mukaan. Kirjassa kerrotaan tästä aiheesta enemmän ja etenkin siitä, mitä eri vaikutuksia milläkin kasvilla on ihmisen hyvinvointiin. <

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Pihla,
Voi että rupes tekemään mieli saunaan! Harmi vaan kun en täällä sinne pahemmin pääse. 😊
Sulla on tosi kiva blogi, ja kerrot asiat mukavan positiivisesti!
www.blogger.com/profile/127931489292443339
Chloe,
Kuulostaa jännältä. 😊 Tota vois olla kiva kokeilla joskus. 😊
www.blogger.com/profile/180470206557558423
Oona,
Mua alko kiinnostaa tällänen puhdistautuminen, mutta ahdistaa sit ajatus jostain syövänmerkeistä 😃
www.blogger.com/profile/136020227258228789
merenhelmi,
Pihla:
Saunominen on kyllä aivan ihanaa! 😊<3
Niin joo olet vaihto-oppilaana 😊 Kävinkin lukemassa sun blogia. Kiitos paljon!:)

Chloe:
joo kokeile ihmeessä! 😊 Kannattaa toi kirja lainata jostain, katsoa esimerkiksi löytyykö jostain kirjastosta ym. Toi on niin ihana toi puhdistussauna että! <3 😊

Oona:
:D Heh, jep! Mutta voihan sen hyvin tehdä muilla kasveilla 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167