Rakkaudesta tanssiin

Tanssi oli pitkän aikaan elämäni yksi tärkeimmistä asioista.. Huomasin äsken, että olenkin joskus aiemmin kirjoittanut tästä aiheesta, joten ajattelin julkaista sen uudelleen, koska osa teistä lukijoista olette kyselleet tanssimisesta, ja muutenkin harrastuksistani. :)
. Noin parin vuoden ajan olen sulkenut mielestäni pois koko tanssin.. Muutama vuosi takaperin sitten muhun tuli jokin, en tiedä.. Halusin yhtäkkiä lopettaa baletin ja muutkin tanssilajit. Itseasiassa yhden kaverin kysymys pisti minut ajattelemaan asiaa, kysyessään miksi lopetin tanssin. Niimpä, en oikein tiedä itsekään. Sain työpaikan, jossa tein töitä tosi ahkerasti, olin onnellinen työpaikasta, se oli sellainen ikään kuin muutos elämään, joka oli ollut pitkään niin samanlaista. Koko ylä-asteen olin tunnollinen koulun suhteen, illat kävin tanssimassa ja päivät koulussa. Samaa oli jatkunut niin pitkän aikaa, halusin tehdä jotain muuta. Ei enää samaa: koulua, tanssia, koulua, tanssia...
Se oli varmaan se suurin syy nyt jälkeenpäin mietittynä. Elämäni ei kuitenkaan olisi tällaista nyt jos en olisi lopettanut kyseistä harrastusta, se päätös vei elämää eteenpäin, tosin vähän eri tavalla kuin olin pienempänä ajatellut. Kun harrastin tanssia haaveilin aina, että haluan tanssinopettajaksi, tein paljon töitä sen eteen, tanssinkin hirveästi. Hain ylä-asteen jälkeen Turun tanssikonservatorioon (upea koulu!) valintakokeissa päästiin yhden ystäväni kanssa aivan loppumetreille, vaikka ei sitten 11 valitun joukkoon päästykään. Tietenkin se harmitti silloin, jos olisin päässyt sinne, olisin ollut varmasti iloinen.
Tänään lenkillä kävellessäni ajattelin elämääni, minkälaista se on tällä hetkellä. Luulen, että juuri sellaista kuin haluankin! :) Minun täytyi luopua tanssista, jotta sain tilalle jotain muuta, jotain nyt tärkeää ja ihanaa.. Tällä hetkellä pidän blogia, käyn uimassa, töissä, elämäni on monin tavoin erilaista.
Toisaalta olen oikein tyytyväinen valintaani, silti näen aika ajoin unia, että tanssin, painajaisia siitä, etten osaa tanssia kun palaan tunneille ja sitä rataa. Unia, että jatkan tanssimista. Ja niin aion varmasti tehdäkin jossain vaiheessa. Toisaalta tauko on tehnyt erittäin hyvää, sitä on tajunnut itsekin, kuinka paljon kaipaa niitä tanssisarjoja, yhdessä ja yksin tanssimista.
En kuitenkaan jatka tanssia vielä, ehkä sitten kun muutan pois kotoa. Ehkä joskus. Minulla on kuitenkin vahva tunne siitä, elämäni viimeinen tanssitunti ei ollut pari vuotta sitten, vaan niitä on luvassa vielä paljon lisää.
Elämä näyttää.


Kuvat lainattu Ballet. Paris. Little Shao.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Moikka J! 😊 Ehkä me vielä joskus tanssitaankin. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
merenhelmi,
Kiitos Jenni! 😊 Kiva kun laitoit kommentin. 😊 Mutta voihan tanssia aina jatkaa jos alkaa siltä tuntumaan. 😊 Kiitoksia tosi paljon, oikein hyvää syksyä sinullekin. 😊 Meenkin tästä lukemaan sun blogia. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Häävalssin ! Sen haluaisin kanssas tanssia ! Ja oisit aina mun ja mä sun. Mut unelmissa oot sä vain mun.Kuten Aki Sirkesalo laulaa, joka päivä mä ikkunaan tuijottamaan jään..tyttö tuollainen..aivan ihmeellinen..me naimisiin mennään ja perhe perustetaan..

Anonyymi
,
hienosti kirjotettu! Veera olet ihana <3
Tiia,
Kuulostaa todella tutulta. Mä tanssin melkein 10 vuotta tavoitteellisesti (nykäriä, jazzia, balettia jne) ja nimenomaan myös ammattiin tähdäten. Jokin sitten vaan iski sinä vuonna, kun täytin 18 ja lopetin. Mun silloinen tanssiopisto ei tarjonnut enää haastetta enkä jostain syystä mennyt enää muualle. Välillä kaduttaa ja mietityttää tuo aihe, etenkin jos käy katsomassa jotain esityksiä tai alkaa muistella niitä aikoja. Silti tuntuu että nyt ei vaan ole tanssin aika, vaikka itselläkin on tuo tunne että ehkä vielä joskus palaan tunneille. 😊 Mullekin tulee noita painajaisia, etten osaa tanssia ja muutenkin nään välillä ihan hulluja unia tanssista! Että tiedän toooodella hyvin tuon tunteen, joka oikeasti välillä raastaa ihan törkeän paljon ainakin itseäni. 😃
www.blogger.com/profile/094210936397964317
Anonyymi
,
Häävalssin ! Sen haluaisin kanssas tanssia ! Ja oisit aina mun ja mä sun. Mut unelmissa oot sä vain mun.Kuten Aki Sirkesalo laulaa, joka päivä mä ikkunaan tuijottamaan jään..tyttö tuollainen..aivan ihmeellinen..me naimisiin mennään ja perhe perustetaan..
^aika pelottavaaaaaa:DD
Lempi,
Anonyymi
,
Mulla vähä sama juttu, mut taitoluistelun kanssa:) Molemmat baletti ja luistelu vaatii aikaa ja harjoittelua!;))
Crazyh,
Turun Konsa on ehdottomasti ihana paikka. Itse olen siellä musapuolella jo 11:tta vuotta eikä ole mitään moitittavaa! 😊
www.blogger.com/profile/025841994926207910