Salaattia

Tän päivän salaatista tuli niiin super hyvää, että aattelin jakaa ohjeen myös muiden kanssa! :)
Yleensä tehään salaatti aika vaihtelevasti; mitä vain kaapista sattuu löytymään, ja mitkä salaattiainekset on kaupoissa parhaimmillaan ja kohtuuhintasia. Pohjana meillä salaatissa on kuitenkin aina samat: Jokin repealehtinen salaatti, feta, aurinkokuivatut tomaatit, sekä purjo. Yleensä tehdään kerralla kulho niin täyteen kun vain mahtuu, niin siitä riittää hyvin seuraavallekin päivälle. Tässä siis tän päivän salaatti. :)

- Mache salaatin lehtiä ja sen lisäksi vähän jäävuorisalaattia (Yksinään jäävuorisalaatti on aika mautonta!)
- Kesäkurpitsaa (Korvataan sillä kurkku, koska kesäkurpitsa on huomattavasti maukkaampaa ja terveellisempää, sitä pystyy myös kasvattaan itse kesällä).

- Paprikaa
- Purjoa reilusti! Käytetään purjosta kaikki osat, myös vihreät. (Eilisellä kauppareissulla Lidlissä sattui olemaan hyvännäkösiä kotimaisia purjoja ja vielä aika halvalla nii ostettiin niitä reilusti salaattiin, lidlissä onkin hedelmät ja vihannekset aina aika edullisia).

- Aurinkokuivattuja tomaatteja (Korvataan niillä tuore tomaatti, koska tuore tomaatti 'sotkee' hiukan salaattia ja aurinkokuivatut tomaatit ovat tajuttoman hyviä!)
- Fetaa (Ei mitään kevytversioita).
- Luomumajoneesia pari ruokalusikallista (Sekoitetaan koko salaattiin, sopii todella hyvin, tekee salaatista ns. täyteläisempää).

Vielä pari vinkkiä:

- Makaroni sopii täydellisesti salaattiin, jos haluaa salaatin tehdä vaikka ruuaksi

- Jos salaatti näyttää valjulta, niin kannattaa lisätä jäisenä herne-maissi-paprika sekoituspussi, sopii täydellisesti salaattiin, sekä raikastaa salaatin hetkessä

Siinä siis yksi ohje salaatille, kannattaa kokeilla, nimittäin niin hyvää tuli tällä ohjeella! :) Määriä ei laittanut, koska voi oman mielensä mukaan laittaa sen verran miltä tuntuu.. Lisää ohjeita tulossa, ollaan kokeiltu paljon myös erilaisia Thai-ruokia, jotka ovat aika mausteisia ja ihanaa vaihtelua ns. arkisille, tavallisille ruokavaihtoehdoille, niistäkin hyväksi todettuja ohjeita lähiaikoina! :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anna,
merenhelmi,
Oi kiitos! 😊 Salaatti on kyllä muutenki ihanaa. 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167