Savi hiuspohjan ja hiustenhoidossa

(Kuvassa savihoito hiuksissa)
Kuten olen jo vähän vihjaillutkin niin nyt olisi vuorossa postausta savihoidosta, jonka olen tehnyt moneen kertaan viime aikoina :) Minulla on ollut hiuspohjan kanssa ongelmia ja ensimmäisenä (ennen shampoon ja hoitoaineen vaihtamista) aloitin sen parantamisen savihoidon avulla. Hiuspohjani oli erityisesti hyvin kuivan oloinen ja tuntui tarvitsevan myös kunnon syväpuhdistusta. Olen käyttänyt Dr Ferraron savinaamiota joka syväpuhdistaa, sekä antaa ryhtiä ja voimaa.
Savihoito hiuksille Ekokampaajan kertomaa:
Savi sopii erityisesti rasvoittuville hiuksille ja tukkoiselle, ärtyneelle ja hilseilevälle päänahalle. Savi poistaa tehokkaasti hiuksista ja hiuspohjasta muotoilutuotejäämiä, sekä muita epäpuhtauksia. Sillä on myös hiusten kasvua stimuloiva vaikutus. Voit lukea lisää täältä.
Tämän Dr Ferraron savinaamion tekemiseen tarvitset savea, vettä, peltokorteuutetta ja 1-3 tippaa Ylang-ylang eteeristä öljyä. Käytin peltokorteuutteen sijasta kuivattua peltokortea, josta haudutin vahvan keitteen ja sekoitin savijauheen siihen. Ylang-ylang eteerisen öljyn korvasin laventelilla. Oma hiushoitoni rakentui siis tällaisesta setistä:
1dl Argital hienorakeinen vihreä savi
4-5rkl peltokortekeitettä (tai jotain muuta hiuksille sopivaa yrttikeitettä / vain pelkkää vettä)
2-3 tippaa eteeristä öljyä (hiuksille ja hiuspohjaan sopivia ovat mm. laventeli ja rosmariini)
Ohje savihoidon tekemiseen:
Sekoitin saven, peltokortekeitteen, sekä laventelin tipat keskenään helposti levitettäväksi juoksevaksi seokseksi. Ohjeessa sanotaan, että tämä tulee levittää pyyhekuiviin hiuksiin, mutta itse tein seoksesta vähän juoksevampaa ja levitin suoraan kuiviin hiuksiin. Pyrin levittämään sitä mahdollisimman paljon suoraan päänahan iholle ja lopuksi jäljelle jäävän osuuden levitin latvoja myöten koko hiuksiin. Levittämisen jälkeen laitoin päähän suihkumyssyn (yhdellä kerralla käärin hiukset kelmuun) ja sen päälle laitoin vielä froteepyyhkeen. Annoin vaikuttaa saunassa noin puolen tunnin ajan (ohjeessa sanotaan 10-15 min, mutta annoin vaikuttaa pidemmän aikaa), jonka jälkeen huuhtelin hiukset lämpöisellä vedellä.
Omat kokemukset savihoidon jälkeen:
Savihoidon jälkeen hiukset olivat pöyheät, karkeat ja paksumman tuntuiset - savi jätti hiukset sellaisiksi kuin olisi uinut merivedessä. Päänahan ongelmat helpottuivat huomattavasti jo ensimmäisen hoidon jälkeen. Tuntui, että päänahan iho alkoi oikein hengittämään, jos näin voi asian ilmaista. Hiuspohja ei myöskään tuntunut niin kuivalta ja ärtyneeltä. Vielä en ole saanut hiuspohjaani ihan täysin kuntoon, mutta tästä on ollut loistava apu yhdessä shampoon ja hoitoaineen vaihtamisen lisäksi. Aion jatkaa tätä hoitoa niin kauan kunnes hiuspohjani on ihan kunnossa ja senkin jälkeen. Teen tämän hoidon noin kerran viikossa ja tällaisen savihoidon voi siis tehdä hiuksille ilman, että olisi mitään hiuspohjan ongelmaa. Savi on luontaisesti epäpuhtauksia poistava tuote. Se auttaa hiusten kasvuun ja (kuten kirjoitin ylempänä) poistaa muotoilutuotejäämiä, sekä epäpuhtauksia.
Myös äiti on tehnyt omaan blogiinsa postauksen tästä savihoidosta, voit käydä kurkkaamassa sen täältä. Sen lisäksi hän on postaillut juotavasta savesta (kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa kyseinen postaus) ja hoikentavasta vartalosavesta. Allaolevan pätkän lainasin äidin blogista:
1kg pakkaus Argital hienorakeista vihreää savea kustantaa Dell'Eco nettikaupassa 14€. Hiusnaamioita ja paikallisia ihohoitoja tästä pakkauksesta riittää vaikka kuinka moneen kertaan. Argital savi sekoittuu helposti nesteeseen (usea savilaatu kokkaroituu) ja sekaan lisätty tippa-pari eteeristä öljyä tuo hoitoon oman luksuksensa. Erityisesti saunan lämmössä tuoksut pääsevät oikeuksiinsa.
Innostuitteko kokeilemaan tällaista hoitoa hiuspohjalle ja hiuksille? Olisi kiva kuulla teidän kokemuksia :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tipi
,
Itse en lähtisi suosittelemaan kuivalle päänahalle savihoitoa ainakaan kosteuttavana tekijänä. Hiuspohjan hilseestä puhuttaessa tarkoitetaan aina rasvaisesta hilseestä joka ei tarkoita kuivuneen päänahan hilsettä. Saven vaikutushan perustuu esimerkiksi rasvan poistoon jolloin savi itsessään poistaa rasvaisuutta ja puhdistaa. Sinusta voi tuntua savihoitojen jälkeen että se on auttanut, johtuen ehkä näkyvän kuivan hilseen katoamisena, mutta uskoisin että oikeasta kosteuttava tuote auttaisi sinua huomattavasti enemmän kuivan päänahan kanssa.
merenhelmi,
Moikka ja kiitos kommentistasi! 😊 Palaan tähän kommenttiin tänään illalla <3
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Heippa, lupasin palata tähän kommenttiin. Anteeksi, että vastaukseni on vähän viivästynyt – olin valitettavasti unohtanut tämän ihan kokonaan. Mutta tosiaan, en osaa itse sanoa ihan varmasti, onko kyse niin sanotusti rasvaisesta hilseestä vai kuivuneen päänahan hilseestä. En ole kysynyt asiaa ammattilaiselta. Olen jotenkin ajatellut, että hilse johtuu kuivasta päänahasta.. Mutta täytyy kyllä varmistaa asia vielä vaikka parturikampaajalta.

Ja ton savihoidon voi tosiaan tehdä ilman, että olisi mitään hiuspohjan ongelmaa. Ensisijaisesti päänahan ongelmiin minulla on käytössä shampoo ja hoitoaine. Olen tehnyt savihoidon myös senkin takia, että se puhdistaisi päänahan mm. muotoilutuotejäämistä ja epäpuhtauksista, jotta päänahan ongelmiin tarkoitettu shampoo ja hoitoaine pääsisi hyvin vaikuttamaan.

Mukavaa viikonloppua 😊
merenhelmi.indiedays.com