Täydellinen hellepäivän juoma

"Nyt on se aika vuodesta kun ei kannata ostaa kurkkua - ehei, ei ollenkaan yhtä tai kahta kurkkua - vaan nyt kannattaa ostaa kasoittain ja kiloittain kotimaisia kurkkuja.

Korillinen - kymmenen kurkkua, noin kolme kiloa vihreää kultaa, päivän hinta 2.60€ - eli 0,26€/kpl!

Tuorekurkku - se on yksi parhaista keittiön perusraaka-aineista. Nyt kuumimpaan sesonkiaikaan kurkkua myydään jopa alle euron kilohinnalla. Ei auta ujostella yhtään vihanneslaarilla - minäkin lastaan kärryyn aina kymmenen tai parikymmentäkin kurkkua kertaheitolla.
Kaupassa kannattaa valita aina mahdollisimman tummanvihreät kurkut - niiden karotenoidipitoisuus on korkein. Tuorekäytössä kurkun pitää olla napakka - eli tarkistus, että kurkun päätkin ovat virkeitä.

Helteillä kurkku on jääkaappikylmänä raikasta dipattavaa rannalle, retkievääksi tai välipalaksi. Kurkku on myös ihan paras vihersmoothien pohja-aines - sekaan yrttejä ja nauti ihan siltään. Lisäämällä kurkkusmoothieen luonnonjogurttia sekoituksesta tulee ruokaisampi versio. Kurkusta valmistuu tehosekoittimella klassinen kylmä kurkkukeitto - tai kattilassa sadepäivänä lämmittävä sosekeitto. Kurkku taipuu keittiössä lähes kaikkeen - mietoaromisen kurkun käyttöä ei kannatakaan rajoittaa vain viipaleiksi voileivälle tai salaattiin.

Tuorekurkku sisältää runsaasti kivennäisaineita. Eikä kotimaista kurkkua saa kuoria siivuakaan - nimenomaan kurkun kuoressa on suurin osa kurkun sisältämästä kuidusta ja piistä, joka on yksi tärkeimpiä hiusten ja kynsien rakennusaineita.

Mutta mitä kurkussa ei ole - kaloreita. 100g tuorekurkkua sisältää pyöreät 10kcal, eli kurkku on käytännössä nollakalorituote.

Tänään aamusta sää oli hutuisen pilvinen - teinkin salaattien vaihteluksi kevyen lämpimän lounaan kurkusta wokkaamalla."
- Tämä tietoisku kurkusta on suoraan äidin blogista täältä postauksesta lainattu. Ja minkä takia? :) Tämän luettuani ei mennyt varmaan minuuttia pidempään kun olin jo valmistamassa itselleni raikasta juomaa: kurkkusmoothieta! Ja voin sanoa, että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi.
Hellepäivän kurkkusmoothie valmistui seuraavista:
- 1 kokonainen kotimainen kurkku
- 1 rkl Puhdistamo vihersmoothieainesta sekaan
- Blenderissä sekaisin ja valmista juotavaksi.
Valmista!
Puhdistamo smoothiepaketeista olenkin postaillut aikaisemmin tänne postaukseen. Kovasti olen kyseisistä tuotteista tykännyt. Näin kesällä Puhdistamo marjasmoothiejauheen on jäänyt vähemmälle, koska kerätään mustikoita ja vattuja aika paljon omastakin takaa. Sen sijaan tätä vihersmoothiejauhetta olen käyttänyt senkin edestä. Puhdistamon vihersmoothie sisältää vehnäorasta, ohraorasta, spirulinaa, chlorellaa, sinimailasta, lehtikaalia ja hamppua. Niistä tehtyä jauhetta on tosi nopea ja helppo heittää esimerkiksi juuri tämän kurkun sekaan. Saa hetkessä terveellisen ja kaikenlisäksi hyvänmakuisen hellejuoman. Suosittelen. Tällaiseen isoon smoothieen viherjauhetta ei tarvinnut laittaa kuin 1 rkl, joten Puhdistamo vihersmoothiepaketti on myös hyvin riittoisa.
Ps. Kurkun käyttöä ei kananta rajoittaa pelkästään kylmiin juomiin. Esimerkiksi tämä äidin gluteeniton kurkkunuudeliwokki oli ihan sairaan hyvää (kurkkaa ohje täältä).
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi
Kurkkusmoothie , kurkkusmoothie ohje , kurkkusmoothie resepti , viherjuoma ohje , Puhdistamo vihersmoothie , Puhdistamo vihersmoothiejauhe , kesäpäivän juoma , hellepäivän juoma , supersmoothie , helppo viherjuoma , helppo smoothie , viherjuoma kokemuksia , viherjuoma resepti , viherjuoma jauhe , hellepäivän smoothie , nopea välipala ohje , helppo välipala , terveellinen välipala , Puhdistamo marjasmoothie kokemuksia , Puhdistamo smoothie kokemuksia , terveellinen aamupala

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Viivi,
Ihanan kesäisen näkönen juoma naaaammmm 😊
nooughtfromis.blogspot.fi
merenhelmi,
Toi oli hyvää! 😊
merenhelmi.indiedays.com
Hansu
,
Paljon tuollainen maksaa ja montakohan juomaa siitä saa tehtyä? 😊
merenhelmi,
Moikka! 😊

Kopsasin tämän vastauksen jonka laitoin tänne (http://merenhelmi.indiedays.com/2014/06/24/liikuntapaivakirja-ja-puhdistamo-smoothievinkki/) postaukseen toiselle lukijalleni.:)

"Terveysteekki (marjasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-marjasmoothie-150-g.html (Ovh 16,10€/paketti, tällä hetkellä tarjouksessa 13,80€/paketti)

Terveysteekki (suklaasmoothie)

http://www.terveysteekki.fi/puhdistamo-suklaasmoothie-220-g.html (Ovh 16,10 €, tällä hetkellä tarjouksessa 13,70€)

Ruohonjuuri (suklaasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/suklaasmoothieaines/PUHDIS-6430039220690/dp (Suklaasmoothien ovh 17.90€, nyt tarjouksessa 15€/paketti)

Ruohonjuuri (marjasmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/marjasmoothieaines/PUHDIS-6430039220683/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)

Ruohonjuuri (vihersmoothie)

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/vihersmoothieaines/PUHDIS-6430039220706/dp (saman hintainen kuin suklaasmoothie)

- Edullisin siis minkä löysin niin oli tuolla Terveysteekki sivustolla. http://www.terveysteekki.fi/catalogsearch/result/?q=puhdistamo

Jos joku löytää vielä edullisemmin jostain niin laittakaa ihmeessä viestiä! 😊 Ja tosiaan tosta marjasmoothiesta ja suklaasmoothiesta saa aikaan kummastakin 15 annosta ja vihersmoothiepaketista yhteensä 30 annosta."
merenhelmi.indiedays.com