Tienhaarassa...

Nyt elän aika jännittävää aikaa. Pääsykoetulokset tipahtaa postilaatikkoon noin viikon kuluttua ja sisimmissäni tiedän, että oli vastaus mikä tahansa, päivä tulee olemaan tunteikas.
Ehkä hymyä ja onnenkyyneleitä. Ehkä pettymystä ja tyhjyyden tunnetta.
Vaikka olisi antanut paljon, ei ole mitään menetettävää.
Yritän olla ajattelematta asiaa ja antaa vaan päivien viedä.
Elää tätä päivää, tätä hetkeä.. Aikaa kun olen käytännössä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen vapaa.
15 vuotiaana työelämään hyppääminen. Lukioaikana opiskelun ja työn kanssa tasapainottelu. Lukiopaperit kädessä kohti kauppatieteiden valmennusta, avoimessa yliopistossa opiskelua ja pääsykoekevättä.
Stressi, suorittaminen ja aikatauluttaminen ovat ainakin hetken aikaa takanapäin.
Olen todella kiitollinen kuluneista vuosista ja nautin niistä. Joskus voi kuitenkin olla parempi hengähtää hetki, edes pieni hetki. Sitten voi taas jatkaa matkaa ihan uudella energialla.
Blogi ei ole paikkaan tai aikaan sidottu. Poikaystäväni on ihana, sillä hän kannustaa minua matkustelemaan, kulkemaan rohkeasti omaa elämänpolkua ja toteuttamaan minulle tärkeitä asioita. Antaa tilaa. Ainut asia mikä minua sitoo tällä hetkellä on kolmen kuukauden kuntosalijäsenyys.
Kuitenkaan en voi kieltää, etteikö yliopistopaikan avautuminen ja opiskeluihin sitoutuminen toisi onnistumisen iloa ja turvallisuuden tunnetta.
"Hyväksytty" - se olisi ehkä elämäni yksi onnellisimmista hetkistä.
Mutta kävi miten kävi, matka jatkuu.
Eikä mikään polku ole se oikea, ainoastaan erilainen.
Te ketkä odotatte pääsykoetuloksia.. Minkälaisia fiiliksiä?
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Satu
,
Täällä yksi kohtalotoveri! Itse hain kauppakorkeaan Helsinkiin. Jännittää ihan hirmuisesti! Vaikutat postauksissasi niin tyynen rauhalliselta ja olen monesti miettinyt että miten on mahdollista kun itse ainakin olen aivan hermoheikkona ja tuloksien odottaminen pyörii päässä toistakymmentä kertaa päivässä. Olen todella huono odottamaan. Haluaisin ne tulokset nyt heti! Vaikka vähän pelottaakin että mitä sieltä sitten tulee.. Taino, pelottaa tositosi paljon oikeastaan. Pisterajoja on spekuloitu niin paljon netin keskutelupalstoilla.. Osan mielestä oli helppo koe, osan mielestä vaikea. Osa on sitä mieltä että rajat nousee, osa taas että laskee.. Mene ja tiedä. Kun omista pisteistäkään ei ole tietoa! 😃 menin kyllä heti koepäivän iltana katsomaan oikeat vastaukset tehtäviin jotta saisi jonkinmoisen kutinan omasta menestyksestä. Vaikea kuitenkin muistaa kaikkia omia vastauksia + sitten sitä alkoi miettiä että laittoiko pallurat oikeisiin ruutuihin ja muistiko jättää tyhjätruudut sitten tyhjiksi.. Huhuhuh. On stressaavaa!!
Joka tapauksessa hirveästi tsemppiä loppuodotukseen ja toivon koko sydämmestäni että pääset kouluun! Olet paikan kaiken työn jälkeen ansainnut. Täytyy sanoa että pääsykoepostauksiesi lukeminen oli todella motivoivaa omiin lukuihin varsinkin niinä päivinä kun kirjojen avaaminen ei olisi voinnut vähempää kiinnostaa. Kiitos 😊! OToivottavasti ne kauppakorkean ovet aukeaisi meille!
merenhelmi,
Heippa! Jep, ei enää montaa päivää. Yritän olla koko ajan ajattelematta asiaa, mutta väkisin tuntuu ajatukset kääntyvän pääsykoetuloksiin aika usein.. Ja kiva kuulla, kiitos! 😊 Toivottavasti pääset sinne yliopistoon mihin haluat kaikista eniten<3 Ihanaa, rentouttavaa iltaa sinne suunnalle!
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka! Olipas kiva saada sinulta kommenttia 😊

Olen herkkuhimoon napsinut aika usein marjoja tai tehnyt marjoista smoothien. Sen oon myös huomannut, että mitä vähemmän herkuttelee, sitä vähemmän tekee mieli herkkuja. Mutta herkuttelen edelleenkin, rakastan suklaata, suklaakakkua, lettuja ym. Olen nykyään korvannut karkit ja sellaiset vähän terveellisimmillä vaihtoehdoilla. Tehnyt esim. gluteenittomia lettuja ja laittanut niiden päälle marjoja (se ei oo niin paha kuitenkaan kun taikinaan ei laita yhtään sokeria ja käyttää vaikka tattarijauhoja). Myös pähkinöitä olen syönyt enemmän. Ja herkuttelua olen vähentänyt sillein pikkuhiljaa. Nykyään olen päässyt esim. irtokarkeista melkein kokonaan eroon. Ehkä sen takia kun olen ottanut selvää mitä kaikkia myrkkyjä niihin laitetaan ja mitä kaikkea sokeri vaikuttaa kehossa.

Jäätelöä rakastan myöskin. Mulle ei vaan oikein sovi maito niin oon ajatellut, että tänä kesänä teen jäätelökoneella itse jäätelöä esim. riisimaidosta ja itsekeräämistä marjoista. Se on ihan terveellinen vaihtoehto 😊

Lidlistä ostan usein pähkinäpusseja, ne on siellä välillä tarjouksessa ja mielestäni vähän edullisempia kuin muissa kaupoissa. Tai sellaisen käsityksen olen saanut, tosin en ihan varmaksi osaa sanoa 😊

Ja sitten jos alkaa tekemään mieli herkkuja niin onneksi voi leipoa herkkuja kuitenkin aika terveellisesti ja jättää esimerkiksi sokerin ja vehnäjauhon kokonaan pois. Käyttää pähkinöitä, mantelia, kookosrouhetta, tattaria, paljon marjoja ym. 😊 Äidillä on muuten paljon ohjeita leipomuksiin ja hän pyrkii tekemään ne terveellisesti, ei käytä oikeastaan ollenkaan (tai tosi vähän) sokeria, eikä käytännössä koskaan vehnäjauhoja. Jos haluat niistä katsoa jotain vinkkejä niin äidin ohjeet on tehty mielestäni hyvin yksinkertaisesti ja ovat helppoja, sekä nopeita toteuttaa. Jopa minä (joka en todellakaan ole hyvä keittiössä..) olen osannut tehdä äidin ohjeiden mukaan 😊 Täällä on niitä jos haluat kurkata:
http://eilistapai
merenhelmi.indiedays.com
Bruun
,
Kiitos paljon. Osittain blogisi ansiosta olen vähentänyt vehnän käyttöä suuresti. Olen oppinut rakastamaan tattaripuuroa ja punaherukoita sen päällä <3
Minullakin kun on muutama sairaus, joihin kuuluu hermokipuja, väsymystä sun kaikkea muuta, olen huomannut vehnän vähentämisen lievittävän oireita. Etenkin kivut ovat vähentyneet ja olen energisempi 😊

Toivottavasti pääset haluamaasi kouluun. Itse jännitin vielä vuosi sitten pääsenkö haluamaani lukioon ja onnekseni pääsin.
merenhelmi,
Heippa ja kiva kuulla, että oireet ovat helpottaneet. Tattaripuuroa syön myös usein aamuisin, se on kyllä hyvää vaikka marjojen kanssa.

Ja kiitos kovasti <3 Toivon sitä itsekin tosi paljon, saa nähdä miten käy 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka Satu! Mukavaa kun laitoit viestiä 😊 Kiitos paljon! Ihanaa kuulla, että blogini motivoi opiskelemaan 😊 Nyt ei oo enää montaa päivää jännittämistä jäljellä. Ajattelitko muuten katsoa heti netistä vastaukset vai odottaa kirjettä? Mä en oikein tiedä yhtään.. Toisaalta haluaisin nähdä heti tulokset, mutta siinä olisi ihan omanlaista fiilistä kipaista postilaatikolle ja katsoa onko tullut sitä kuuluisaa paksua kirjettä 😉 Mä en kyllä osaa yhtään sanoa noista pisterajoista.. Tuntuu, että ne on noussu tasaista tahtia tässä vuosien varrella, mutta tiedä sitten.. Olis kyllä niin helpottavaa jos koulupaikka avautuisi. Toivon myös todella paljon, että pääset opiskelemaan haluamaasi yliopistoon! 😊 Ihanaa kesää ja rentouttavaa viikonloppua<3
merenhelmi.indiedays.com
Satu
,
Heippa ja kiitos vastauksesta! Itse olen niin kärsimätön ihminen että luultavasti menen katsomaan valittujen nimet netistä heti kun ne sinne julkaistaan. Tuleeko kirje siis seuraavana päivänä? Mitä mieltä muuten olis tämän vuoden kokeesta verrattuna viime vuoteen! Helpompi vai vaikeampi? Matematiikkaa sanottiin niin helpoksi, mutta omasta mielestäni se oli melkein vaikeampi kuin viime vuonna. Matikassahan oli viime vuonna pari todella helppoa tehtävää, tänä vuonna kaikki olivat sellaisia "keskivaikeita". Kansis oli omasta mielestä vaikeampi ja johtaminen sekä laskis samaa tasoa viime vuoteen verrattuna. Vaikkakin laskiksesta oli tosi monta tehtävää! Ja itse ainakin menin siihen CAPM- jekkuun.. Itsellä myös loppui vähän aika kesken ja en ehtinyt tarkistaa koetta niin tarkasti kuin olisin halunnut. Meinasin jättää myös epähuomiossa kokonaiseen yhteen sivuun vastaamatta. Onneksi huomasin mokan kun oli noin tunti koetta jäljellä. Älä vain kysy miten tuo on mahdollista, jotenkin siinä stressipaniikissa vain niin kävi..
Hanna
,
Hei Veera! Huiman luku-urakan teit, vaude! Vaikka kauppiksen ovet aukeaisivat jo nyt, voit pitää "välivuoden" vielä myöhemminkin opiskelujen alettua. Itse menin suoraan lukiosta yliopistoon ja olen tehnyt välillä täysipäiväsestikin töitä, nyt huomaan haaveilevani hengähdystauosta ennen valmistumista. Au pairiksi, ulkomaille töihin tms... Joku suorituskeskeisyys on estellyt tai pelko, että "siitä ei ole hyötyä". Hölmöjä ajatuksia! Ihanaa, että poikaystäväsi on niin kannustava, se on tärkeää! Tuntuu, että nyt on hyvä aika, ennen kuin asettuu kiinteämmin.

Ihanaa kesää sulle! Vaikutat niin symppikseltä tyypiltä, muista nauttia 😊
merenhelmi,
Moikka Hanna ja sori kun vastaan nyt vähän viiveellä. Ilahduin kuitenkin kommentistasi tosi paljon 😊 Huomenna tulokset tulevat ja olisin kyllä tosi iloinen jos pääsisin. Pitää sitten katsoa, että aloittaako samantien vai pitäisikö vähän taukoa. Toisaalta olisi ihanaa tehdä jotain muutakin vähän aikaa, vaikka matkustella ja aloittaa sitten puolen vuoden tai vuoden päästä. Mutta saa nyt nähdä, että pääsenkö edes 😊 Pidä ihmeessä hengähdystauko jos siltä tuntuu <3

Kiitos ihanasta kommentistasi! Energistä alkavaa viikkoa ja ihanaa kesää sinullekin! 😊
merenhelmi.indiedays.com
merenhelmi,
Moikka ja kiva kun laitoit viestiä vielä! 😊

Hmm. Mun mielestä tossa kokeessa akatemia oli aika helppo ja laskis sellaista keskitasoa (laskiksessakin oli mun mielestä joitakin aika helppoja) mutta kansis oli mun mielestä ihan tosi vaikee ja matematiikka myöskin. En tainnut vastata yhteenkään matematiikan tehtävään.. Pelasin kokeen kanssa aika varman päälle, mutta muutamia riskejä otin. Kansis tuntui mun mielestä vaikeemmalta kuin viime vuonna..

Enää yksi päivä! Toisaalta mä jäin miettimään sitä, että pitäisikö katsoa ne tulokset samantien niin pääsee heti siihen asuntojonoon. Sanottiin, että tulokset tulee 2.7 mutta eikös niiden pitäisi näkyä jo huomenna yö kahdentoista jälkeen..? 😊

Ihanaa maanantaita!
merenhelmi.indiedays.com