tiistain fiiliksiä

Heippa taas ja mukavaa tiistaita sinne ruudun toiselle puolelle. Täällä sitä ollaan jälleen Kuopiossa. Lähdin perjantaina matkan jälkeen muutamaksi päiväksi Keski-Suomen kotiin vain rentoutumaan ja viettämään aikaa perheen kanssa, sunnuntai illalla hurautettiin poikaystäväni kanssa takaisin tänne Kuopion asunnolle. Eilinen päivä menikin vain matkalaukkuja purkaessa, kotia siivotessa ja asioita hoitaessa. Iltapäivällä tosin käytiin Puijolla pitkä lenkki yhdessä, oli niin kauniit maisemat! Sinne on kyllä pakko päästä uudelleen lenkkeilemään. Illalla taas käytiin treenaamassa ensimmäistä kertaa loman jälkeen ja tuntui kyllä näin äkistään aika rankalta. Aina jos tulee vähän taukoa salista, heti saa laskea painoja :D Mutta oli kyllä todella mukavaa päästä taas pitkästä aikaa kuntosaliharjoittelun pariin.


Kuten kirjoitin vähän aikaa sitten, mulla alkoi loma juuri ennen meidän Turkin reissua. Nyt on jotenkin vähän tyhjä olo kun yhtäkkiä ei olekaan mitään suurempaa projektia meneillään. Saa vain odotella kesäkuussa saapuvaa kirjekuorta - aloitanko ensi syksynä yliopistossa vai jatkanko vielä yhden vuoden opintojani eteenpäin avoimessa yliopistossa. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja, eikä minulle periaatteessa ole kauheesti väliä, että miten käy. Molemmissa on omat hyvät ja "huonot" puolensa. Mutta tosiaan, toisaalta on ihanaa nauttia nyt tästä vapaudesta, vaikka vähän alkaakin jo kaipaamaan seuraavaa haastetta... Oon kuitenkin tosi iloinen nyt siitä asiasta, että pystyy antamaan enemmän liikunnalle ja blogin tekemiselle :) Ne on kuitenkin minulle niin tärkeitä asioita!

Mutta nyt aamupalaa ja lenkille! Aurinkoista päivää kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Oletko kesän töissä?
merenhelmi,
Lydiaana,
Mihin yliopistoon haet avoimen väylän kautta?
www.blogger.com/profile/086420313646607093
merenhelmi,
Moikka! Haen nyt Itä-Suomen yliopistoon lähinnä sen takia kun poikaystäväni opiskelee Kuopion yliopistossa... 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Tsemppiä opintoihin ja treeneihin! ( :
merenhelmi,
Anonyymi
,
Moikka! Osaatko sanoa kuinka paljon opintopisteitä vaaditaan, että voi tulla hyväksytyksi avoimen väylän kautta? Tai kuinka paljon itse sait noppia kasaan? Oletko suorittanut kurssit verkossa vai käynyt paikan päällä luennoilla? Kuinka palkon koet joutuneesi tekemään töitä opintoposteiden eteen -> onnistuuko töiden ohella? Avoin yliopisto kiinnostaa ihan hirmuisesti mutta hieman on epäilyttänyt siihen liittyvät asiat. Kiitos siis jo etukäteen vastauksista!
merenhelmi,
Moikka! Kiitos kommentistasi. Vastaan sinulle kattavasti tämän päivän aikana 😊 Ihanaa vappua!
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Noniin! Eri yliopistoihin on eri vaatimukset avoimen väylän hakuun. Jos hakee avoimen väylän kautta Jyväskylään, tulee (muistaakseni) opintopisteitä olla tehtynä 100. Itä-Suomen yliopistoon on oltava vähintään 60 opintopistettä tehtynä, jotta on hakukelpoinen ja kaikkien kurssien keskiarvo tulee olla vähintään 2,5. En osaa nyt kauheesti muista yliopistoista sanoa, mutta Itä-Suomen yliopistoon valitaan avoimen väylän kautta opiskelijoita tänä vuonna 10 kpl, jokaisella hakijalla tulee olla vähintään se 60 opintopistettä suoritettuna, mutta opiskelijat valitaan sen mukaan, kenellä on eniten opintopisteitä tehtynä. 60 opintopisteellä ja 2,5 keskiarvolla voi siis hakea Itä-Suomen yliopistoon avoimen väylän kautta, mutta niillä pisteillä todennäköisesti ei pääse kuitenkaan opiskelemaan... Hakijat asetaan ensisijaisesti järjestykseen opintopistemäärän perusteella ja jos joillakin opiskelijoilla on sama määrä pisteitä, vasta siinä tilanteessa katsotaan keskiarvoa (jos kahdella opiskelijalla on sama opintopistemäärä tehtynä, heistä se pääsee yliopistoon, jolla on parempi keskiarvo).

Ja toiseen kysymykseen.. Mä oon suorittanut noin 80 opintopistettä avoimeen yliopistoon kauppatieteiden opintoja. Oon tehnyt perusopinnot ja aineopintoja. Tosin yksi kurssi ei ehtinyt hakuun, joten haen nyt opiskelupaikkaa päälle 70 opintopisteellä. Yksi kurssi on 6 opintopistettä. Mitään luentoja ei oo järjestetty täällä Kuopiossa ollenkaan, että kaikki mitä oon tehnyt täällä Kuopiossa, oon opiskellut itsenäisesti. Kaikki tentit on ollut verkkotenttejä ja ne oon tehnyt kotona omalla koneella. En oo edes nähnyt ketään opettajaa kertaakaan kasvotusten 😃 On siis todella itsenäistä ja joutuu tekemään aika tarkan aikataulun itselleen, etenkin jos opiskelutahti on kova. Avoimessa opiskelu onnistuu tosi hyvin töiden ohella etenkin kun saa itse määrittää opiskelutahdin ja aikataulun itselleen. Jos tekee töitä samalla kun opiskelee avoimessa, ei kannata ihan kauheesti ottaa kursseja yhdellä
www.blogger.com/profile/015246971550904167