Todella ihana kaurakuorinta!

Mooi ja oikein mukavaa iltaa teille :) Mä lupasin postailla vielä yhtä yllätysjuttua tänään, joten tässä olis aivan ihana ohje, miten voi helposti kuoria kasvot kaurakuorinnalla! Tämä kuorii mielestäni tosi hyvin, ei liikaa, vaan juuri sopivasti etenkin kasvojen ihoa. Lisäks jättää ihon pinnan tosi pehmeäksi, suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan. Kaurarouhe tuoksuu ihan hyvälle ja sillä on mukava kuoria kasvot, joka olisi muuten hyvä tehdä ainakin kerran viikossa. Tässä taas vaihe vaiheelta miten teen tämän! :)

1. Tarvitset kaurarouhetta tai kaurajauhetta. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään kaurajauhetta, mutta en löytänyt sitä kaupasta niin olen käyttänyt kaurarouhetta, joka käy mielestäni oikein hyvin tähän kasvojen kuorintaan. 
2. Kaurarouhetta kaadetaan esimerkiksi lasiin. Sitä tarvitaan kasvojen kuorintaa varten noin kaksi vajaata ruokalusikallista.
3. Tässä vielä lähikuva siitä määrästä minkä laitoin lasiin :)

4. Sitten sekaan laitetaan noin teelusikallinen vettä, niin että seos jää kuitenkin vielä aika paksuksi ikään kuin "puuromaiseksi". Vettä tulee siis laittaa tosi vähän aluksi!
5. Kun kaurarouhe ja todella pieni määrä vettä on sekoitettu keskenään lusikalla, niin sen jälkeen tällä seoksella aletaan kuoria kasvoja. (Eli hierotaan tätä kasvoihin). Tässä vaiheessa voi vettä lisätä niin, että kaurarouhe ikään kuin "rullaa" :D  iholla ja kuorii hyvin ihoa.
7. Sitten vain huuhdellaan normaalin tapaan kasvot.

8.
Lopuksi vain jotain hyvää rasvaa päälle ja kasvot kiittävät jälleen! :)  Voin kyllä suositella, tämä on todella hyvä tapa kuoria etenkin juuri kasvojen ihoa. 
Ja tähän loppuun vielä katkelma Kosmetiikkaa kotikonstein Kristiina Ounapuu ja Anu Ranta kirjasta, josta alunperin tämän tämän asian luin:
Kauralla on ihoa puhdistavia, rauhoittavia, pehmentäviä ja hoitavia ominaisuuksia. Sitä voi käyttää kuorinta-aineena, naamioissa, kylvyissä, käsien hoidossa ja saippuoissa.
Jerseyn kreivitär oli tunnettu kauneudestaan. Hänen tiedetään käyttäneen ihonsa hoitoon kauraa ja vettä. Pane kaurajauhot kannelliseen purkkiin ja säilytä sitä kylpyhuoneessa. Kostuta puhtaat kasvot. Ota kaurajauhoja kämmenellesi ja lisää haaleaa vettä, niin, että syntyy sopivan tuntuinen seos. Hiero sitä kasvoihisi sormenpäillä, hio erityisesti kohtia, missä on epäpuhtauksia. Huuhtele lopuksi viileällä vedellä. Voit puhdistaa ihon tällä menetelmällä vaikka joka ilta. Iho tuntuu puhtaalta, pehmeältä ja näyttää kirkkaammalta. Jos olet kuivaihoinen, tee auringonkukansiemenistä jauhetta ja tee kuten edellä.


Tykkää-merkinnät

Kommentit