TOIVOTTU OPISKELUPOSTAUS

Tänään hörpimme aamukahvit poikaystäväni kanssa kaikessa rauhassa ja siinä samassa muistimme, että meille tuli ensimmäinen yhteinen vuosi täyteen. Ei sillä, että se nyt olisi nyt mikään hehkuttamisen paikka :D mutta lähinnä mietittiin sitä miten läheisiä meistä on tullut tänä aikana. Olemme pari, mutta kuin parhaat ystävät :) Tarkoituksena on tosiaan kirjoittaa opiskelusta seurustelun sijaan, mutta osittain poikaystäväni ansiosta olen tässä opiskelemassa kauppakorkean pääsykokeisiin.
Viime keväänä hain ensimmäistä kertaa yliopistoon, mutta keväällä korotin myös lukion arvosanoja, sillä halusin olla tyytyväinen lukion päättötodistukseen. Mietin myös kahteen kertaan olisiko se minun juttu nyt kosmetologin, kauppatieteiden vai psykologian opinnot (kaikki edellä mainituista kiinnostivat niin paljon). Ja kävin lukion neljään vuoteen, sillä lukioaikana työ vei niin sanotusti. Tein aika paljon töitä ja aina kun oli mahdollisuus halusin työpaikalle :)
Viime kesänä pähkäilin vielä opiskeluihin liittyviä asioita ja sain onneksi itseni kanssa varmistuksen siitä, että kauppatieteitä haluan lähteä opiskelemaan. Niimpä aloitin kesän jälkeen yliopisto-opinnot avoimen yliopiston kursseina Alkio-opistolla. Kauppakorkean perusopinnot on nyt aikalailla paketissa (avoimen yliopiston kursseina) ja tällä hetkellä opiskelen pääsykokeisiin.
Aloitin lukemaan pääsykokeisiin 11. päivä tammikuuta. Päivät menee kirjastolla uusia asioita opetellessa, mutta mielestäni tämä vain mukavaa. Jokainen päivä on kohti haavetta, kyllä se opiskelupaikka avautuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin :)
Yksi minulle tärkeimmistä asioista tässä lukemisessa on rauhallinen lukupaikka, jossa pystyn hyvin keskittymään. Itse luen kirjastolla tai koululla jossain luokassa, viikonloppuisin perheeni luona omassa huoneessa. Tarkkaa lukusuunnitelmaa en oo tehnyt (kannattaisi ehkä) mutta pyrin valmennuskurssin lisäksi lukemaan vähintään kuusi tuntia päivässä (lukuunottamatta sunnuntaita). Joinakin päivinä tulee opiskeltua enemmän, mutta kuusi tuntia tehokasta opiskelua on se ehdoton alaraja. Tietenkin se laatu, eikä määrä, mutta minua tsemppaa tosi paljon kun kirjoitan aina päivän päätteeksi vihkoon ylös päivän tehdyn työn tuntimäärinä.
Myös motivaation ylläpitäminen on tosi tärkeää ja itseensä uskominen. Yksi lukijoistani kysyi, että stressaako minua tämä urakka niin ei ainakaan vielä sen pahemmin. Töitä on jokatapauksessa tehtävä tosi paljon, mutta toivon koko sydämestäni, että haaveeni kävisi toteen unelmien opiskelupaikan suhteen.
Ensi kerralla palataan jälleen niiden keveämpien aiheiden kera:) Sylin täydeltä tsemppiä vielä kaikille pääsykoepakertajille, ahkeruus palkitaan! :)
Follow me on FACEBOOK / BLOGILISTA / BLOGLOVIN / INSTAGRAM @veeramerenhelmi

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi
merenhelmi,
Hyvää päivänjatkoa! 😊
Matleena
Matleena,
Voi että, tuli niin hyvä mieli lukiessa tätä sinun vastausta! Oot muutenkin niin ihanan positiivinen ja olenkin itse syksystä lähtien yrittänyt muuttaa ajattelutapaani positiivisemmaksi 😊 Paljon on vaikuttanut myös se, että olen Englannissa aupairina ja täällä ihmiset ovat niin ystävällisiä kaikkia asiakaspalvelijoita myöten! Kehut ja kauniit sanat tuskin satuttavat ketään, joten miksi niitä ei sanoisi ääneen 😊

Toivotaan, että ensi viikosta tulee tehokas lukemisen suhteen meille molemmille! Ja ihanan rentouttavaa sunnuntaita sinulle <3
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229