uusi lemppari: hiit-treeni

Ps. Punainen huulilla piristää aina, vaikka sitten treenaamaan lähtiessä! ;) 

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa vähän uusimpia kuulumisia liikuntaan liittyen. Olen nimittäin löytänyt ihan uuden lempparin kuntosalilla käymisen, joogatuntien, sekä kehonhuoltovenyttelyn lisäksi. Kävin viime vuoden puolella näytetunnilla hiit-treenistä ja jäin jo ensimmäisen kerran jälkeen ihan koukkuun. Kova puolen tunnin mittainen intervallitreeni antaa energiaa koko päivään. Hiit tarkoittaa siis treeniä, jossa yhtä liikettä tehdään täysillä tietyn aikaa ja ennen seuraavaa liikettä pidetään pieni palauttava tauko. Esimerkiksi Huipun hiitissä, jossa itse olen käynyt, on selkeitä ja kuormittavia liikkeitä kuten kyykkyä, vatsalihaksien tekemistä ja punnerruksia. Hyviä perusliikkeitä, joita voi helposti tehdä oman kehon painolla ilman mitään apuvälineitä. Periaatteessa hiitin voi tehdä kotonakin, mutta olen huomannut, että ohjatuilla tunneilla valvovan ohjaajan "painostuksen alaisena" :) yltää kyllä ihan eri asteiseen suoritukseen.

Pyrin harrastamaan liikuntaa kuusi kertaa viikossa. Yhtenä päivänä se voi olla esimerkiksi rauhallista joogaa, toisena lenkkeilyä, kolmantena kuntosalitreeniä tai uintia ja niin edelleen. Myönnän, että olen joskus (esimerkiksi pääsykoekeväänä) vedonnut siihen, etten muka kerkeä liikkumaan. Mutta kun asiaa ajattelee, en voi kuin nauraa itselleni ja tekosyylleni :) Uskon siihen, että jokaisella on vähintään 15 minuuttia (tai puoli tuntia) päivässä aikaa ottaa lyhyt tehotreeni. Jos tuntuu, että aika on kortilla, hiit on kiireiseen elämään ihan täydellinen valinta. Niinä päivinä kun en oikeastikaan kerkeä uimaan, joogaan tai kahvakuulaan, teen tämän lyhyen, mutta kuitenkin kovan treenin. Hiit nostaa sykettä, kohottaa kuntoa, kiinteyttää, vaikuttaa mielialaan ja antaa huomattavasti energisemmän olon.

Tällä hetkellä hiit taitaa pitää ykkössijaa kuntosalien ohjatuissa treeneissä. Jos et ole vielä käynyt kokeilemassa, voin lämpimästi suositella kyseistä treeniä. 
Ihanaa illanjatkoa kaikille! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi,
Aa no voi harmi!

Kannattaa ehdottomasti mennä jokin toinen kerta 😊 Toivotaan parempaa onnea seuraavalle kerralle! Ihanaa viikonloppua Maria! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi,
Heippa taas! <3 Kiitos todella paljon! Punainen huulipuna kyllä pelastaa tilanteessa kuin tilanteessa 😊 Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin ja kiitos illan piristyksestä 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
merenhelmi
IP: 82.99.3.229