uusi objektiivi

...Olen merkannut kalenteriin jo monia kuvauspäiviä! :)
Olen puolentoista vuoden ajan kuvannut käytännössä kaikki blogini kuvat Olympus Pen Lite 5-EPL -kameralla ja käyttänyt kyseisen kameran kanssa seuraavia objektiiveja: 45 mm f/1.8 ja Olympus digital 14-42mm 1:3.5 - 5.6. En missään nimessä aio luopua edellä mainitusta, pienestä, niin näppärästä ja oikeasti laadukkaasta kamerasta, vaan jatkan normaaliin tapaan kuvaamista Olympuksella. Olympus on rehellisesti sanottuna vienyt sydämeni.
Canon EF 50mm f/1.8 II objektiivi & Canon 50D -kamera
Miksi sitten hankin tähän kuvissa näkyvään Canonin 50D -kameraan uuden linssin?

50D objektiivineen on hankittu samoihin aikoihin kun perustin tämän blogin, ensimmäisestä kesätyöpaikasta saamillani rahoilla ja siihen kaikkine varusteineen taisikin mennä koko kesän tili. Toisin sanoen, en ole vaan raaskinut luopua kyseisestä rungosta. Kieltämättä on tuntunut hölmöltä antaa sen pölyttyä hyllyllä jo lähemmäksi kahden vuoden ajan, sillä saatuani Olympuksen käyttöön, en ole koskenutkaan Canoniin muutamaa hassua kertaa lukuunottamatta. Ei sillä, että olisin sidoksissa materiaan, mutta kyseessä on ihan hyvä perusrunko, jolla olen kuvannut koko lukioajan - meillä on siis monen vuoden yhteinen taival. Kun jollain kameralla on kuvannut vuosien ajan, tuntee sen vahvuudet ja heikkoudet ja osaa käsitellä kameraa sen mukaan. Mietin tässä viime aikoina jo vakavissani rungon myymistä. Päädyin kuitenkin hankkimaan kyseiseen kameraan uuden asukuviin ja muotokuvauksiin sopivan objektiivin. Ihan mielenkiinnosta. Haluan nimittäin lähteä kokeilemaan, minkälaisia otoksia tämä Canon 50D ja uusi objektiivi saa aikaan. Vaihtelun vuoksi poikaystäväni kuvaa minusta nyt asu- ja muotokuvia 50D:llä.

Kokeilen tätä huomenna ensimmäistä kertaa. Mulla on Giganttiin kyseiseen tuotteeseen vielä palautusoikeus. Kaikki ajatukset ja kokemukset tästä linssistä otan enemmän kuin mielelläni vastaan! :) Tämä ei ole mikään ammattitason objektiivi, mutta toivottavasti kuitenkin hintalaatu-suhteeltaan hyvä?
  • Lifestyle

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tiina,
Hinta-laatusuhteeltaanhan tuo on yksi parhaimpia putkia, mitä löytyy, eli ei ollenkaan vikaostos 😊 Yksi ensimmäisiä objektiiveja mitä itsekin hankin kittiputken lisäksi, vaikka nykyään oon upgreidannut 50mm 1.4:seen 😊 Ja tosissaan erinomainen henkilö- ja tuotekuvaukseen, sisätilojen kuvaukseen on kroppikennolla hitusen ahdas, mutta valovoimaisuutensa ansiosta erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto 😊
kissanpaivakimara.blogspot.fi
merenhelmi,
Kiitos todella paljon Tiina! Tosi mukava kuulla! Ollaan nyt otettu ensimmäiset kuvat tolla objektiivilla, mutta en oo vielä kerennyt katsomaan niitä läpi. Voisi tänään katsoa kuvat! 😊 Mutta ainakin kun otettiin kuvia kyseisellä objektiivilla, se vaikutti näppärältä ja valovoimaiselta 😊
merenhelmi.indiedays.com