Vatsantähystys

Hej! Hengissä selvittiin tämä päivä ja nyt ei ole enää syytä paniikkiin! Toivoitte blogikirjoitusta vatsatähystyksestä ja ajattelin ensin, etten kerro mitään tästä aiheesta blogin puolella. Monet kuitenkin toivoivat blogikirjoitusta ja omaa kokemusta tästä vatsalaukun tähystyksestä, joten tässähän sitä olisi!:) Keräsin rohkeuteni kasaan ja kirjoitan teille oman kokemukseni.. Jätän kuitenkin välistä ne kauheimmat yksityiskohdat!:D
Mistäs aloittaisin.. Sanon jo heti tähän alkuun, että syytä jännittämiseen ei ole!!:) Ja älkää missään nimessä erehtykö lukemaan netistä niitä kauhukertomuksia vatsantähystyksestä, niin kuin minullekin sanottiin: "Älä ajattele sitä ollenkaan, se on todella nopeasti ohite ja parempi mennä paikanpäälle ilman mitään odotuksia".  Odotushuoneessa pysyin vielä rauhallisena, mutta arvatkaa vain... Kun nimeni huudettiin tuntui, että pulssi kohosi svääreihin. :) Vaihdoin päälleni lääkäriltä saadun t-paidan ja menin makaamaan sängylle, jossa vatsatähystys tehtiin. Lääkäri kertoi kaiken oleellisen ja oli  muutenkin todella ystävällinen, ymmärtäväinen ja ammattitaitoinen. Mutta oikeasti, vielä toistamiseen, että ei kannata jännittää. Se on kyllä ihan luonnollista, että sellaista toimenpidettä jännittää, mutta minulla paniikin omainen tunnetila ei ainakaan auttanut yhtään asiaa... Kaikki menee todella hyvin kun keskittyy hengittämiseen tai ei yksinkertaisesti ajattele mitään. Kun pysyy vain rauhallisena ja kuuntelee mitä lääkäri sanoo, niin kaikki menee varmasti hienosti!! :)
Sain ennen toimenpidettä niin rauhoittavan lääkkeen kuin nielupuudutuksenkin ja mielestäni molemmat olivat ihan tarpeeseen. Nielupuudutus vain suihkutettiin nieluun, ja puudutusaineen vaikutus alkoi nopeasti. Ennen lääkärin saapumista olin vähän paniikissa, sydän hakkasi ja tuntui, että silmissä sumenee. Toimenpide oli ehkä elämäni kauhein kokemus. Mutta älkää säikähtäkö: tässä puhuu tyttö, joka on pyörtynyt jo verikokeen ottamiseen! :D Joten siitä selviää kuka vain, kun pysyy rauhallisena ja yrittää ajatella vain ihania asioita (jos suinkin mahdollista) niin kaikki menee hienosti! Ja se on nopeammin ohitse kun arvaattekaan! :) Se meni oikeesti tosi nopeesti ohitse!

Ja voi sitä tunnetta kun pääsee pois sieltä, aloin itkemään ilosta ja soitin samantien äidille, että se on ohite, se on nyt ohite!!:) Mielelläni en menisi uudelleen siihen tähystykseen, mutta kyllä sen kestää ihan hyvin. Muistakaa, että ne lääkärit ovat varmasti tosi ammattitaitoisia, ja ovat tehneet sen toimenpiteen jo monia, monia kertoja aiemminkin! :) Mikään ei siis voi mennä vikaan:)

Nyt rentoilemaan täksi illaksi!!<3 Kävin kotimatkalla kaupan kautta hakemassa meille ihania hedelmiä, Fazerin mansikkasuklaata ja hyvää Clipperin mustaherukkateetä! Ihanaa iltaa! :)


Tykkää-merkinnät