viime viikolla...

Mulla oli tässä viime aikoina usean päivän työputki, joten tässä nyt vähän viiveellä viime aikojen kuulumisia... Kokosin tähän postaukseen siis kaikkia sellaisia asioita, jotka jäivät päällimmäisenä mieleen viime viikosta ja mitkä olivat viikon parhaimpia juttuja :)


- Mulla oli yhteensä pari lomapäivää keskellä viikkoa, jotka vietin yhdessä perheeni kanssa. Pienetkään reissut Keski-Suomeen ei oo tällä hetkellä mitään kovin helppoja toteuttaa työvuorojen ja kouluhommien takia, mutta heti kun tilaisuus tuli, lähdin samantien :) Seuraavan kerran pääsen käymään siellä todennäköisesti vasta kolmen tai neljän viikon kuluttua. Mutta oli kyllä ihanaa käydä kotona. Tehtiin muun muassa gluteenittomia tortilloja, leivottiin juustokakkua, saunottiin, käveltiin pitkiä rantalenkkejä jne. Perus :)

- Yks päivä vietettiin siskon ja äidin kanssa Jyväskylässä. Käytiin salaatilla, kahvilla, sekä kierreltiin kirppiksiä.

- Perjantaina mulla oli myös vähän vapaata, joten lähdin yksin päiväksi Ikeaan täällä Kuopiossa. Olin etsinyt meille uutta mattoa jo varmaan monen kuukauden ajan, mutta en ollut kuitenkaan löytänyt mieleistä.. Miten kivan maton löytäminen voikaan olla niin vaikeaa :D Jokatapauksessa, löytyihän se vihdoin.. Viime perjantaina kierrellessäni Ikeassa esittelyhuoneita läpi silmiini pisti Stockholm -sarjan huonekaluista yms. sisustusjutuista rakennetun huoneen keltainen matto! Jotenkin niin pirtsakan ja kauniin näköinen, että aloin heti miettiä sen ostamista.. Äkkiä vaan kuvat poikaystävälle ja kun poikaystäväni sanoi olevansa kanssani samaa mieltä, matto kärryyn. Vähän aluksi arvelutti, olisiko se liian räikeä meidän vaaleaan asuntoon, mutta itseasiassa se olikin todella hyvä hankita! Koska kotimme on muuten niin vaalea, näyttää muutama väripilkku enemmän kuin hyvältä. Toi on vaalealla parketilla jotenkin tosi raikkaan näköinen ja tykkään myös maton kuviosta! Voisin tehdä siitä oman postauksensa jokin päivä?
Sillä samalla reisulla innostuin ostamaan meille myös uudet verhot, sekä vähän lisää tyynyjä makkariin.

- Puhdas ja siisti koti. Tehtiin suursiivous, johon menikin melkein yks kokonainen päivä ja sen lisäks oon nyt viime aikoina alkanut siivoamaan ja järjestämään kaikkia laatikoita yks kerrallaan läpi. Tulee niin hyvä mieli kun kaikki on järjestyksessä. Samalla oon heittänyt kaikkea tarpeetonta myyntiin ja kierrätykseen.

- Salitreenit. Vaikka en kerennyt käymään viime viikolla niin paljon kuin olisin halunnut, nautin kyllä jokaisesta kerrasta kun pääsin sinne! Treenin aikana saa ajatukset ihan muualle hetkeksi aikaa, mikä tekee jotenkin tosi hyvää. Lisäsin myös niihin niin sanottuihin mun perustreeneihin, mitä yleensä teen, joitakin uusia (omalla kehonpainolla tehtyjä) juttuja mukaan.

- Aloin lukemaan Naomi Klein No logo (tähtäimessä brändivaltiaat) -kirjaa.

- Loppuviikko meni töissä, mutta lauantaina työvuoron jälkeen kerkesin onneksi vähän rentoutumaan. Käytiin poikaystäväni kanssa syömässä ja katsottiin ilta sarjoja Netflixistä (Better Call Saul on meidän lemppari kuten oon tainnut ehkä mainitakin). Meidän oli tarkoitus mennä leffaan, mutta oltiin niin väsyneitä, että oma sänky ja Netflix voittivat :)

- Yhtenä päivänä kuvattiin siskoni kanssa kuvat yhtä tulevaa meikkipostausta varten ja vaikka itse sanonkin, kuvat onnistui yllättävän nopeasti ja niistä tuli vielä mielestäni aika kivoja!

- Kirpparilta tuli napattua yks päivä mm. kahdet Dr.Denimit lisää, sekä uudet treenihousut.

- Aloin syömään enemmän eri vitamiineja. Ihmeellinen väsymys iskee nimittäin välillä päälle, jospa vitamiineista saisi vähän lisäenergiaa!

- Vaihdoin kotona huonekalujen järjestystä, piristää heti!

- Ilmoittauduin organisaatiopsykologian kursseille, jotka teen tällä kertaa avoimen puolella. Tarkoituksena olis suorittaa vielä 15 opintopistettä toukokuun aikana ja sanon jo nyt että puuuh, en tiedä miten tulen selviämään seuraavista viikoista :D Olin alkuvuodesta niin paljon töissä, että se vähän viivästytti mun opintojen aloittamista tänä vuonna ja sen takia nyt keväällä on tullut vähän kiire saada kaikki kurssit kasaan...

- Vähensin kahvinjuontia. Huomaamatta alan aina lipsumaan tässä asiassa ja oonkin sitten ihan liian usein keittämässä lisää.. Nyt olen kuitenkin yrittänyt pysytellä vain yhdessä, korkeintaan kahdessa kupissa päivässä. Vaikeaa :D Kahvin oon korvannut nyt viime aikoina Yogi tea -merkkisellä lakritsiteellä.

- Viime viikolla aloitin myös koko loppuvuoden kestävän karkki- ja jäätelölakon. Ystäväni ensimmäinen reaktio taisi olla, että "niin varmaan", että kiitos vaan kannustuksesta :D Mutta tällä kertaa aion pysyä tässä päätöksessä! Syy tähän on siis se, että musta tuntuu, ettei mun keho vaan yksinkertaisesti kestä sokeria samalla tavalla kuin ennen. Se aiheuttaa itselläni usein inhottavan kierteen ja mielummin pysyn siitä kokonaan erossa, vaikka en ennenkään sitä mitenkään paljoa käyttänyt.

- Pakko nyt lisätä vähän viimeiseksi vielä, että poikaystäväni ja hänen kanssaan vietetty aika! Yhdessä ollaan oltu jo yli kolme vuotta ja täytyy sanoa, että olen kiitollinen näistä vuosista, sekä kiitollinen siitä, että voidaan jakaa tälläkin hetkellä arki yhdessä. <3

Tuntuu, ettei viime viikolla tapahtunut kauheasti mitään, mutta nyt kun mietin listaa, itseasiassa viikkoon mahtuikin vaikka mitä mukavaa! :)

 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anniina
,
Onko sulla keliakia kun syöt gluteenitonta?
merenhelmi
,
Hei Anniina! Ei ole keliakiaa. Ruokavalioni ei ole ihan täysin gluteeniton, mutta pääosin kyllä 😊 Pyrin välttämään esimerkiksi juuri vehnää, koska se ei sovi itselleni (vatsakivut, turvotus jne).
annika
,
Matto kuulostaa tosi kivalta 😊 Mäkin oon just hankkinut vähän keltaista meille, mutta ihan vaan sohvatyynyn ja orkidean 😃 Ois kiva nähdä kuvia!
Anonyymi
,
Hyvä fiilis välittyi just tänne asti! Koetko muuten koskaan raskaaksi blogata julkisesti omilla kasvoilla ja omalla nimellä? Ja oletko itse kokenut paljon bloggaamisen huonoja puolia? Itseä kiinnostaisi bloggaus, mutta jotenkin negatiiviset asiat tulevat siitä vain ensimmäisenä mieleen. -Respectia sinulle!
Nimetön
,
Hei! Voisitko josssain postauksessa kertoa, että millä kirppareilla te käytte Jyväskylässä ja teette hienoja löytöjä. Vaikkapa osoitteen kera, niin löytyy 😊 terveisin yksi, joka haluaisi kanssa tehdä löytöjä.
merenhelmi
,
Hei! Mä itseasiassa käyn lähinnä vaan Kuopion kirppiksillä, aika harvoin Jyväskylässä. Mutta silloin kun oon Jyväskylässä, käyn ihan kaikilla kirppiksillä, mitä siellä on 😊 Tietenkään joka kerta en jaksa käydä kaikilla kirppiksillä, mutta vähän missä milloinkin! 😊 Kierrätyskeskuksissa, spr-kirppiksillä, kirpparilla.fi -kirppiksellä jne. 😊 Mulla ei oo mitään vakiopaikkaa, paitsi Kuopiossa Citypörssi 😊 Kannattaa vaan käydä mahdollisimman paljon eri paikoissa, koska koskaan ei voi kuitenkaan tietää, mistä ne parhaimmat löydöt tekee! 😊
merenhelmi
,
Heippa! 😊 Kiitos, kiva kuulla! En koe raskaaksi pitää blogia omilla kasvoilla ja omalla nimellä. Voin kuitenkin seisoa sanojeni ja kirjoituksieni takana 😊 Olen myös aina laittanut blogin osoitteen esimerkiksi työhakemuksiin yms, enkä ole ikinä kokenut blogin pitämistä omilla kasvoilla negatiivisena asiana, päinvastoin! Toki myös bloggaamisessa voi olla omia negatiivisia puolia, mutta turhaan keskittyy niihin huonoihin puoliin, koska tässä hommassa on kuitenkin niin paljon positiivisia puolia. Tottakai jos tekee blogia omilla kasvoilla mm. asettaa itsensä tietyllä tapaa kaiken arvostelun yms. kohteeksi, mutta oon oppinut olemaan välittämättä huonoista puolista. Ja toisaalta esimerkiksi huonot kommentit ovat vain vahvistaneet minua, joten negatiiviset puolet voi kääntää positiivisiksi! Mukavaa kevättä!
merenhelmi
,
Kiitos Annika 😊 En tiiä miten oon nyt niin hurahtanut keltaiseen! Nyt koti näyttää jotenkin niin pirteältä ja sinne on ihana palata ! 😊 Kunhan pääsen Kuopioon ja oon vähän siivoillut siellä, voisin kyllä ehdottomasti laittaa kuvia tulemaan 😊 Myös poikaystäväni on tykästynyt tosi paljon keltaiseen ja sanoo, että kotona on nykään paljon kodikkaampaa 😊