Yhtenä lomapäivänä...

Noniin tästä se lähtee! Nimittäin matkalla täyttyneen muistikortin läpikahlaaminen! Nämä kuvat ovat noin loman puolesta välistä kun lähdettiin pyörähtämään paljon puhutulla Kale -nimisellä kukkulalla. Itse en ollut käynyt siellä koskaan aikaisemmin ja hyvä että lähdettiin. Maisemat merelle ja kaupunkiin olivat nimittäin ihan näkemisen arvoiset :) Ei jaksettu mennä Kale linnaan tällä kertaa, sen sijaan kierreltiin jonkin aikaa kukkulan päällä linnakkeen ulkopuolella. Yleensä en muuten hinkua mihinkään turistinähtävyyksiin, mutta tuolla oli ihan kiva kierrellä, ihastella maisemia ja pysähtyä kahville. Yks asia mikä mua kyllä ihmetetty ja ärsytti suuresti, oli roskan määrä! En julkaissut tässä postauksessa sellaisia kuvia, joissa näkyi roskakasoja, mutta en ymmärrä minkä takia noin kaunista paikkaa ei voida pitää siistinä...

Jos muuten lähtee käymään kyseisessä paikassa, kannattaa ottaa bussi taksin sijasta. Kun odoteltiin bussipysäkillä Kale-bussia (busseille ei ole muuten mitään aikatauluja, mutta bussi kukkulalle menee noin puolen tunnin välein), yritti nimittäin yksi jos toinenkin taksikuski tulla kauppaamaan edullista "tarjousmatkaa". Bussilla pääsee kahdella liiralla, taksi todennäköisesti maksaa huomattavasti enemmän. Ja voihan sinne tietenkin myös kävellä! Me mentiin bussilla ylös ja tultiin kävellen alas. Ja bussi kukkulalle oli kyllä ihan hauska kokemus :D Välillä olisi ollut aikamoinen pudotus alas, kaiteita ei ollut joka kohdassa ja turkkilaiset kuskit eivät turhaan hidastele ;)

Mutta tässä kuvia kyseiseltä reissulta!
<
>
>
Lupasin vastata tässä postauksessa myös blogini lukijan mulle lähettämiin kysymyksiin. Hän kirjoitti näin: 

"Lomakuvia odotellessa =)
Lisäksi olisi kiva jos kertoilisit ostoksista ja vähän myöskin hinnoista Alanyassa.
Minkä nimisessä hotellissa olitte? Oliko se kuitenkin ok, vaikka matka oli halpa, eikä hotelli ollut monen tähden? Vielä kiinnostaisi kovasti miten turistien määrä, kun on monessa paikassa lukenut tänä kesänä, että Alanyassa on ollut todella vähän turisteja, eli pitääkö tämä mielestäsi paikkansa?Ja Alanyassa kun olet lomaillut viime vuonnakin, niin oliko hinnat muuttuneet ja jos oli, kumpaan suuntaan?Suosiko ilmat vai oliko pilvisiä päiviä viikon aikana?" 


- Elikkäs! Turkissa lomailu on ainakin oman kokemukseni mukaan edullisempaa verrattuna esimerkiksi Espanjaan, varmasti myös sen takia, koska valuuttakurssi on tällä hetkellä niin hyvä. Esimerkiksi rantatuolivuokra yhdellä päivälle on 5 liiraa, mikä tekee euroissa 1,46€ (kun olin viime kesänä Espanjassa, monissa paikoissa pyydettiin rantatuolista 5 euroa päivältä). Paikallisbussi maksaa aina 2 liiraa (noin 0,60€) ja sillä rahalla voi matkustaa niin pitkälle kuin bussi kulkee. Paikallisten suosimissa "Lokantasi" kyltein merkityissä lounaspaikoissa voi saada hyvää perusruokaa ison annoksen 5-15 liiralla (noin 1,50-4 €). Tosin ruoka-annoksien hinnat vaihtelevat huomattavan paljon eri paikossa. Jos siis käy "Lokantasi" paikoissa, kannattaa kysyä etukäteen, paljon mikäkin maksaa ja suosia mahdollisuuksien mukaan sellaisia paikkoja, jotka ovat vähän kauempana keskustasta (ne ovat usein edullisempia). Starbucksissa iso kuppi kahvia kustantaa 6,50 liiraa, eli noin 2 euroa. Suomessa Starbucksin kahvien hinnat on tietääkseni siinä 5-7 euron paikkeilla? Ruokakaupoissa hinnat ovat liiroissa suunnilleen samat kuin euroissa. Tosin esimerkiksi jotkut tuontituotteet voivat kalliimpia kuin Suomessa, mutta pääsääntöisesti ruokakaupat ovat myös edullisia. Poikkeuksena kuitenkin alkoholi, mikä ei oo Turkissa mitenkään erityisen halpaa! Efes (olut) taisi maksaa kaupassa noin 6 liiraa (noin 1,70€). Siinä nyt muutama esimerkki. :) 


- Sitten toiseen kysymykseen... Me oltiin Sunway -nimisessä hotellissa. Se oli sellainen huoneistohotelli, missä oli keittiö, parveke, makuuhuone, olohuone, suihku ja vessa. Ei todellakaan mikään hieno, mutta ihan sellainen perussiisti ja siellä käytiinkin vain nukkumassa. :) Kyllä sellaisessa viikon elää, mutta ei sellaisesta viitsi paljoa maksaa. :) 
- Pilvisiä päiviä ei ollut ollenkaan, aurinko porotti joka päivä aamusta iltaan ja lämmintä oli koko viikon ajan varmaan noin +35. Jos siis harkitsee matkaa kyseiseen paikkaan, kannattaa sinne mennä kevään sijasta ehdottomasti kesällä tai syksyllä. Heinäkuu ja elokuu voivat tosin olla joillekin vähän liiankin kuumia, mutta esimerkiksi syyskuussa siellä on vielä ihanan lämmintä. Kesällä / syksyllä myös merivesi ja illat ovat lämpimiä! Keväällä merivesi oli vielä tosi viileää ja esim. huhtikuussa Alanyassa tarvitsi pitkähihaisen aina iltaisin... Nyt syyskuun alussa pystyi istuskelemaan ulkona vaikka puoleen yöhön saakka ja silti oli lämmintä. 
- Turisteja ei kyllä ollut mielestäni mitenkään kauhean paljon! Toki rannat oli täynnä turisteja, mutta esimerkiksi kaupungilla näki pääosin vain turkkilaisia. En tiedä vaikuttaako asiaan Turkin levottomuudet?  
- Hinnat olivat mielestäni suunnilleen samat kuin viime vuonnakin, en ainakaan huomannut eroa. Mutta monet ketjupaikat kuten Starbucks ja Mäkkäri (kyllä heh, käytiin mäkkärissä, lomalla ei oo niin merkitystä ;D) ovat nostaneet jonkin verran hintoja muutaman vuoden sisällä. 
Sellaista tällä kertaa! Jatkossa voisi alkaa tekemään postauksia myös vähän eri matkakohteistakin, haha :D 

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonyymi
,
Moi,
kiitos kattavista vastauksista.
Oli ihan pakko vielä kurkistaa,josko olisi postaus tullut ja olihan se=)
merenhelmi,
Moikka!
Ei mitään tietenkään! 😊 Kaunista ja mukavaa syksyä! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Anonyymi
,
Pakko vielä kysyä tuosta laittamastasi turistien määrästä eli "Toki rannat oli täynnä turisteja, mutta esimerkiksi kaupungilla näki pääosin vain turkkilaisia."
Uskaltaako kuitenkin ihan iltaisin kävellä ja käydä keskustassakin ostoksilla,eikö siis iltaisin ollut lähes yhtään turisteja keskustassa jne.?
merenhelmi,
Moikka!

Niin nojoo, empäs tajunnut huomioida iltaa, en jotenkin ollut miettinyt tota lausetta näköjään niin tarkasti 😊 Mutta siis! Illalla noin 20-23 aikaan keskustassa oli huomattavasti enemmän turisteja liikkeellä kuin päivällä. Monet menivät iltaisin just syömään, baareihin jne. Me ei liikuttu tällä reissulla kovin paljoa iltaisin keskustassa niiden mielenosoituksien takia. Mutta illalla uskaltaa kyllä oikein hyvin liikkua keskustassa (kunhan vaan väistelee Turkin tapauksessa niitä mielenosoituksia)! 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167
Maria,
merenhelmi,
Anonyymi
,
Kiva kun sun poikaystäväkin on yhdessä kuvassa 😊
merenhelmi,
Kiva kuulla! Ottaisin hänestä enemmänkin kuvia, mutta hän ei useinkaan halua olla kuvissa 😊
www.blogger.com/profile/015246971550904167