10 kk kuulumiset

Karlalle tuli eilen 10 kuukautta täyteen ja tänne kuuluu ihan hyvää. Tuntuu, että koko ajan tämä arki vauvan kanssa on ns. helpottunut. Kaikki ei ole enää kaiken niin uutta. Sekin on helpottanut, kun Karla on alkanut itse syömään ja samalla itse on voinut istua hetkeksi vaikka juomaan kaikessa rauhassa kahvia hänen viereensä. :) Tämän ikäisen kanssa on tietenkin jo erilaista ja on tosi kiva tehdä kaikkea yhdessä, käydä kerhossa, leikkipuistossa jne.

Päivät menee nopeasti yhdessä ulkoillen ja leikkien, ruokaa laittaen, kotihommia tehden jne. Päiväunet ovat nyt pidentyneet ja yleensä hän nukkuu enää vain yhdet pidemmät päiväunet iltapäivällä. Sen noin 2-3 tunnin ajan, kun Karla nukkuu, kerkeää aina tekemään kaikkia pakollisia hommia alta pois, koulujuttuja jne. Opiskelu tällaisen pienen kanssa vaatii suunnittelua ja on välillä vähän haastavaa, mutta on nyt sujunut ihan hyvin ja toisaalta tuo arkeen vaihtelua. Joinakin päivinä kahvia tosin menee vähän liikaa ja itseään pitää välillä tsempata jaksamaan. Noista unista vielä sen verran, että välillä Karla nukkuu iltapäiväunien lisäksi myös aamupäivällä yhdet lyhyet päiväunet (etenkin jos on herännyt vähän aikaisemmin), mutta usein tällä hetkellä vain iltapäivällä yhdet pidemmät.

Yöunille nukahtaminen on nyt sujunut ihan mukavasti, kun yhdessä vaiheessa se oli aika hankalaa. Poikaystävä on nukuttanut nyt Karlan ja herännyt yöllä hänen kanssaan. Näin tekemällä Karla herää huomattavasti vähemmän yöllä kuin niin, että mä heräisin Karlan kanssa. Poikaystävä alkaa nukuttamaan häntä noin 21.00 aikoihin ja aamulla Karla nousee nyt 07.00 maissa, aikaisemmin kuin ennen. Huomattiin muuten, että kun aamulla ollaan herätty aikaisemmin, Karla nukahtaa illalla paljon nopeammin unille! En muuten muista kirjoitinko aikaisempaan postaukseen, että lopetin yöimetyksen noin pari kuukautta sitten. Se sujui hyvin, kun poikaystäväni alkoi samoihin aikoihin nukuttamaan ja hoitamaan yöherätykset. Jos mä nukun Karlan kanssa kahdestaan, silloin hän kyllä vaatii maitoa ihan koko ajan yöllä. :D Päivällä imetän noin 2-3 kertaa.

Hampaita on nyt 3 ylhäällä ja 2 alhaalla. Hampaiden tulo vaikutti jälleen syömiseen ja nukkumiseen... Ruoka ei maistunut, paino ei noussut jne. Nämä meni kuitenkin ohi, kun uusi hammas tuli ikenien läpi. :) Tuntuu ainakin siltä, että paino olisi lähtenyt nyt nousuun, mutta aika siro Karla edelleen on. Meillä on pian neuvola, joten ihan tarkkoja mittoja en osaa sanoa, mutta alle 8 kg hän on ja arvioisin, että nyt hän on noin 73-74 cm pitkä. Pituutta oli tullut tosi hyvin edellisessä neuvolassa. 

Viime aikoina Karla on alkanut sanomaan "äitititit", "äit" ja välillä jopa "äiti"! Ihan parasta. :) Lisäksi on opittu juomaan itse nokkamukista, vilkuttamaan ja taputtamaan. Innoissaan hän yrittää koko ajan nousta ylös ja yölläkin nousee aika usein pinnasängyssä seisomaan. Uusia taitoja opetellaan siis ahkerasti. Tukea vasten on myös alkanut ottamaan askelia. 

Ollaan käyty vauvatuvassa Saaristokaupungissa ja tykätty siitä tosi paljon! Se on meillä aina torstaisin. Ollaan tosin mietitty, että aletaan käymään samassa paikassa myös keskiviikon aamun kerhossa.

Nyt ollaan poikaystäväni vanhempien luona ja lähdetään pian lenkille. Niin kaunis aurinkoinen keli ulkona!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Jenni
Jenni,
Moikka! Tykkään sun blogista tosi paljon, oot ihanan aito ja herttainen. Ja varmasti hyvä äiti myös suloiselle Karlalle ❤️ Tuun jatkossakin kurkkaamaan kuulumisesi. Ainut juttu, mikä pisti silmään on se, kun käytät lapsen isästä nimitystä "poikaystävä". Jotenkin se kuullostaa hassulta, kun olette kuitenkin perhe. Mutta toki käytät sitä nimitystä mitä itse haluat, älä ota tätä negatiivisesti. 😄 Mukavaa alkanutta kevättä!
VeraKautto
VeraKautto,
Moikka Jenni! Kiitos ihanista sanoista, tällaiset kommentit saa oikeesti tosi hyvälle mielelle ja ilahduttaa kovasti! 😊 Ja siis joo oon ihan samaa mieltä sun kanssa, oon miettinyt samaa ton sanan "poikaystävä" suhteen. 😃 En oikein tiedä, että miten sanoisin, jotenkin "mies" ei tunnu luontevalta (vaikka mietin et miks ei? 😃), vaikka käytinkin sitä jossain vaiheessa. Varmaan kun on tottunut sanomaan ennen et "poikaystävä". Mutta nyt "poikaystävä" tuntuu oudolta myös kun kuitenkin ollaan perhe kuten sanoitkin, hankalaa haha. 😃 Ehkä pitäis vaan totutella esim tohon sanaan "mies".. Ihanaa kevättä sinne ja kiitos kommentista, en tietenkään tällaista ota negatiivisesti. <3
nouw.com/verakautto
Marine
Marine,
Sinun blogisi on ihanan aito, harvemmin tulee nykyisin käytyä kun vähemmän tulee postauksia. Mutta nyt olin ilahtunut kun olikin tullut neljä sinä aikana kun en ole hetkeen käynyt 😊.
Minulla kanssa särähti tuo poikaystävä, miten olisi avopuoliso esimerkiksi 😊.
VeraKautto
VeraKautto,
Moikka! Voi miten kiva kuulla, kiitos tuhannesti! Nyt oon yrittänyt löytää enemmän aikaa blogille, on tää kuitenkin niin mukavaa vastapainoa kaikelle muulle. 😊 Ja niinpä, ehkä tosiaan pitäisi jo lopettaa "poikaystävä" sanan käyttö heh 😃:) Kiitos paljon sulle kommentista ja ihanaa kevään odotusta. 😊
nouw.com/verakautto
IP: 82.99.3.229