terveellinen ja helppo välipala x 2

Minulta on usein kysytty vinkkejä maidottomiin ja gluteenittomiin välipaloihin. Tuorepuuroa ja chia-vanukasta on tullut tehtyä viime aikoina aika paljon ja niistä ajattelin nyt jakaa myös täällä blogin puolella hyväksi havaitut ohjeet. Kyseiset välipalat ovat tosi helppoja, nopeita, terveellisiä ja herkullisia. Tuorepuuro on ihan loistava vaihtoehto myös aamupalaksi!

Näihin ohjeisiin olen käyttänyt Alpron tuotteita. Kyseisen merkin tuotteita käytän lähes päivittäin. Etenkin smoothieta, tuorepuuroa ja chia-vanukasta tehdessä joko riisi-, manteli- tai kauramaitoa tulee laitettua sekaan lähes poikkeuksetta. Alpron valikoimista löytyy edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi  ruuanlaittovalmisteita ja erilaisia hasselpähkinästä ja kookoksesta tehtyjä tuotteita.

Alpron juomien lisäksi ostan silloin tällöin myös soijajogurttia. Nyt viime aikoina Alprolta on tullut uutuuna soijajogurttia mantelin ja kookoksen makuisena. Myös maustamaton vaihtoehto löytyy.  Koska en voi syödä tavallista jogurttia, on soijajogurtti valintani, jos ja kun jogurttia tekee mieli. Se tuo myös "pehmeyttä" tuorepuuroon ja sopiikin siihen mielestäni todella hyvin!Mustikkatuorepuuro

1 dl Alpro mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chia siemeniä
2 rkl Alpro Naturell maustamatonta jogurttia
1 banaani
1 dl mustikoita

Valmistusohje: Sekoita mantelimaito, jogurtti, banaani ja mustikat tasaiseksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää chia siemenet ja kaurahiutaleet varovasti sekoittaen (kaurahiutaleita ei kannata mielestäni sekoittaa tehosekoittimessa, muuten puurosta tulee "liisterimäistä". Jos haluat makeutta, voit lisätä vähän esimerkiksi hunajaa / lucuma-jauhetta. Tämän jälkeen laita puuro tekeytymään jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi (puuro kannattaa tehdä illalla ja jättää jääkaappiin tekeytymään koko yöksi). Tämä herkku valmistuu siis "itsestään". Päälle voi ripotella esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä, manteleita, marjoja, banaania ja eikun syömään!

Chia vanukas 

1 dl Alpro mantelimaitoa
1 tl lucumajauhetta
1 rkl chia siemeniä
Päälle esimerkiksi luomu omenaa, kiiviä ja kookoshiutaleita.

Valmistusohje: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jätä jääkaappiin "valmistumaan" muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Kun chia siemenet ovat turvonneet ja seos koostumukseltaan vanukkaan oloista, voi päälle lisätä esimerkiksi hedelmiä, pähkinöitä tai marjoja tuomaan makua.

Tällaiset herkut tein siis minulle ja poikaystävälleni välipalaksi. Täytyy huomenna kokeilla jotain uutta sekoitusta :)

Yhteistyössä Alpro 
  • Food

Tykkää-merkinnät

Kommentit

viikon kuulumisia

Heipparallaa! Tähän viikkoon on sisältynyt yhtä jos toista! Saavuin hetki sitten takaisin tänne Kuopion asunnolle ja laitoin samantien kahvit tippumaan, sen verran oli väsynyt olo. Eilen oltiin nimittäin viettämässä iltaa poikaystäväni ja yhteisten ystävien seurassa ja me juteltiinkin sitten ihan aamuun saakka. :D Koska tämä viikko on ollut aika kiireinen ja blogi on jäänyt vähän vähemmälle, ajattelin tähän postaukseen koota kuluneen viikon ajatuksia ja kuulumisia.
Minulta on muuten usein kysytty, että mikä on lempparikahvini näistä Nespresson vaihtoehdoista... En oikein osaa sanoa yhtä ja tiettyä, mutta toi Dulsão do Brasil on kyllä tosi herkullinen!

Alkuviikosta olin vähän paniikissa. Palautuspäivä tämän kevään avoimen yliopiston kursseihin alkoi lähenemään uhkaavasti, mutta yllättävän hyvin opiskelut kuitenkin sujuivat pienestä stressistä huolimatta! Tämän viikon maanantaista keskiviikkoon painoin ihan täysillä varmaan yli kymmenen tuntia päivässä ja sain kun sainkin taas kaksi kurssia valmiiksi. Ja voi että sanon minä sitä tunnetta kun yli 60 sivua tekstiä oli valmiina ja viimeisteltynä. Näiden kurssien jälkeen englanninkieli ei tunnu enää lähellekään niin haastavalta! :D Sen verran rankka oli kuitenkin toi viikon aloitus, että päätin torstaina lähteä pienelle lomalle Keski-Suomeen. Perheeni luona ollessani nukuin pitkään, saunoin aamulla monen tunnin ajan kasvonaamio kasvoilla, kävin yhdessä äidin kanssa lounaalla, sekä vietin aikaa pikkusiskojen kanssa.

Lauantaina otettiin taas poikaystäväni kanssa suunnaksi Korpilahti (Korpilahti sijaitsee Jyväskylän lähellä) kun lähdettiin Alkio-opiston järjestämille opistopäiville. Siellä järjestettiin siis erilaista ohjelmaa meille vanhoille opiskelijoille. Jos siellä ruudun takana on uusia lukijoita, opiskeltiin tosiaan poikaystäväni kanssa viime lukuvuosi Alkiolla kauppatieteiden linjalla. Tehtiin mm. kauppakorkeakoulun perusopinnot avoimeen yliopistoon ja käytiin pääsykoevalmennuksessa. Alkiolla uurastus toi Ollille opiskelupaikan kauppakorkeasta, itse taas jäin pääsykokeessa ihan harmittavan lähelle! Mutta kävi miten kävi, Alkio on ollut todella merkittävä vaihe elämässäni. Olen muun muassa saanut varmistuksen siitä, mitä oikeasti haluan lähteä opiskelemaan ja opiskelutaktiikkani on parantunut ihan roimasti. Valmennus on myös antanut hyvän pohjan kauppatieteiden opiskeluun... Alkion valmennusvuoden jälkeen olen tehnyt itsenäisesti avoimen yliopiston kursseja ja (vaikka itse sanonkin) pärjännyt niissä aika hyvin. Mutta kyseisestä opistosta voisin kertoa vaikka miten paljon hyvää. On laadukasta opetusta, hyvät ruuat, kaunista luontoa ympärillä jne. Kuitenkin näin lyheysti sanottuna voin lämpimästi suositella kyseistä paikkaa kaikille, jotka esimerkiksi miettivät eri vaihtoehtoja välivuodelle. Alkio-opistolla on mahdollisuus päästä aloittamaan yliopisto niin sanotusti "etuajassa". Ainakin oman kokemuksen perusteella voin suositella kauppatieteiden linjaa jos haaveissa siintää opiskelupaikka kauppiksesta.

Mutta niistä opistopäivistä. Vietettiin siellä koko viikonloppu yhdessä poikaystäväni ja meidän yhteisten kavereiden kanssa. Ohjelmassa oli muun muassa hyvää ruokaa, saunomista, sählypeli, brunssi ja illanviettoa. En muuten edes muista milloin olisin käynyt edellisen kerran baarissa, mutta eilen illalla päätettiin vähän repäistä ja siellähän sitten vierähtikin ihan pilkkuun saakka... Ennen lähtöä Olli tokaisi, ettei olisi uskonut tätä päivää näkevän kun minä lähden baariin... En ole nimittäin (ainakaan tähän mennessä) ollut kovin innokas bilettämään, mutta täytyy sanoa, että eilen oli kyllä todella hauska ilta hyvässä seurassa. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli siis oikein onnistunut, vaikkakin hieman haikea... Mielellään Alkiolla olisi asunut pidempäänkin, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja täytyy jatkaa matkaa kohti uusia tuulia.

Sellaista siis tähän viikkoon! Nyt odottelen parhaillaan poikaystävääni kotiin. Me aloitetaan jo sunnuntai-illan perinteeksi muodostunut yhteinen leffailta. Rentouttavaa iltaa kaikille!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

pakurikääpäuute, kahvista terveysvaikutteisempaa!

<
>
Heippa kaikille! Kuten varmasti tiedättekin, olen kiinnostunut superfoodeista ja käytän niitä lähes päivittäin. Sen lisäksi, että olen innostunut superfoodien käytöstä, olen tehnyt kahden vuoden aikana monia radikaaleja muutoksia ruokavalioni suhteen ja ottanut enemmän selvää ravinnosta, terveydestä ja ylipäätään hyvinvoinnista... Nämä asiat ovat siis vieneet ihan mukanaan! :)

Luettuani Erkki Palviaisen kirjan (postaus täällä) innostuin kokeilemaan myös sellaisia superfoodeja, joita en ollut koskaan aikaisemmin käyttänyt. Yksi näistä minun uusista tuttavuuksista on pakurikääpä. En ole siis koskaan kerännyt pakurikääpää itse, mutta aion sen varmasti vielä jossain vaiheessa tehdä. Tästä Voimaruoka merkkisestä (valmiista) pakurikääpäuutteesta on helppo ja kätevä aloittaa.

Mikä pakurikääpäuute?

Pakuriuutetta valmistetaan uuttamalla pakuria kiehuvassa vedessä useiden tuntien ajan. Pakuri uutetaan kuumassa etanolissa, jonka jälkeen pakuri tiivistetään, jotta siitä saadaan kaikki mahdollinen hyöty irti. Tiivistäminen nostaa uutteen pitoisuuden 6-kertaiseksi. Vaikuttavien aineiden pitoisuus nousee siis 600% alkutilanteeseen verrattuna. Pakurikääpäuutteessa kaikki pakurikäävän vaikuttavat ainesosat ovat tiivistetyssä muodossa. Voimaruuan pakuri on kerätty Suomen Lapista.Miten käytän pakurikääpäuutetta ja omat kokemukset

Itse lisään uutetta kahvin sekaan. Kahvia tulee juotua tällä hetkellä aika paljon, mutta uutteen avulla siitä saa hieman terveysvaikutteisempaa. Kahvin seassa tipat eivät maistu lähes ollenkaan, tuovat ainoastaan pienen ja hyvän vivahteen! Mutta kahvi ei ole suinkaan ainut juoma mihin uutetta voi lisätä! Sitä voi käyttää myös esimerkiksi teen seassa. Vaikka suosituksena on lisätä 15 tippaa päivän aikana jonkin juoman sekaan, en lisäisi yhteen kupilliseen kuin (noin) 5-7 tippaa. Kannattaa siis jakaa 15 tippaa esimerkiksi kahteen tai kolmeen eri kupilliseen. 5-7 tippaa tekee hyvän maun kahviin, yli 10 tippaa saa aikaan jo aavistuksen kitkerän maun. Tätä suositellaan muuten käytettäväksi kuurinomaisesti kolmen viikon ajan, jonka jälkeen on hyvä pitää viikon tauko. Itse olen käyttänyt tätä nyt noin kahden viikon ajan ja tykkään kyllä! Kahvi maistuu jotenkin paremmalta näiden tippojen kera ja on terveellisempää :)

Terveysvaikutuksia (pakurikääpä)

- Lievittää tulehduksia.
- Rauhoittaa ylikierroksilla käyvää kehoa.
- Parantaa vastustuskykyä.
- Voi auttaa jaksamisessa.
- Vahvistaa yleiskuntoa.
- Pakurin on havaittu vahvistavan sydämen toimintaa ja laskevan kolesterolia.
- Pakurikäävän ORAC-luku on korkeampi kuin millään tunnetulla ruoka-aineella (52 452). Esimerkiksi mustikan ORAC-luku on 2400. ORAC-arvo kertoo siis, minkä verran jossain ruoka-aineessa on antioksidantteja (lähde). Antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta.
- On voimakas adaptogeeni.
- Voi käyttää pitkiäkin aikoja ilman haittavaikutuksia.
- Sen arvellaan vaikuttavan myönteisesti myös esimerkiksi tyypin 2 diabetekseen ja rasva-aineenvaihdunnan häiriöihin.
Suosittelen siis kokeilemaan pakurikääpäuutetta! Onko siellä ruudun takana ketään sellaista, joka on kerännyt pakurikääpää metsästä ja hyödyntänyt sitä ruokavaliossa?

Lähteet (1,2,3,4).
Tuote on saatu blogin kautta testikäyttöön

Tykkää-merkinnät

Kommentit