makeita herkkuja raakaravinnosta

Kaipaan herkkuhetkiä. Rakastan erityisesti juustokakkuja. Vaikka uuden vuoden myötä alkoi myös terveellisempi elämä, en aio kokonaan hylätä herkuttelua, vaan jatkaa leipomista entiseen tapaan, etenkin viikonloppuisin. On kuitenkin mahdollista herkutella terveellisesti, esimerkiksi tekemällä ihania juttuja raakaravinnosta.
Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, ruokavalioni on pääsääntöisesti gluteeniton ja maidoton. Valinnat ovat muotoutuneet vuosien kokeilujen myötä. Gluteenittomaan ruokavalioon siirryin hiljalleen noin kaksi vuotta sitten ja valinnat sen suhteen tulevat jo selkärangasta. Maidottoman ruokavalion kanssa painiskelen edelleen. Kahviin lisään vieläkin maitoa, mutta muuten olen koittanut vähentää sen käyttöä niin minimiin kuin mahdollista. Jos jotain kiinnostaa kuulla enemmän omia kokemuksia gluteenittomasta ruokavaliosta, voisin kirjoittaa siitä mahdollisesti lisää erillisessä postauksessa. Nyt viime aikoina olen tämän uusimman kirjani myötä kiinnostunut raakaruuasta. En usko, että haluaisin missään vaiheessa siirtyä siihen kokonaan, mutta ruuanlaitossa ja erityisesti leipomisessa se on alkanut kiinnostaa yhä enemmän.
Niimpä haluaisin vinkata teille yhdestä inspiroivasta kirjasta, nimittäin tästä kuvissa näkyvästä: RAW FOOD - makeita herkkuja raakaravinnosta -kirjasta, mikä on siis suomenkielinen. Itse olen tämän myötä innostunut tekemään mitä ihanimpia herkkuja, joissa käytetään raaka-aineina ainoastaan hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, agavesiirappia, hunajaa ja kookosöljyä. Missään ohjeessa ei käytetä valkoista sokeria tai kananmunaa, eivätkä ne sisällä laktoosia tai gluteenia. Herkuista tulee niin hyviä, ettei sitä usko ennen kuin on kokeilemalla todennut asian :) Ohjeita on muun muassa niin jäätelöihin, soseisiin, leivoksiin, juomiin, palloihin kuin pikkuleipiin ja kekseihinkin. Se on niin uskomatonta, miten hyviä ja oikeasti maukkaita niistä voikaan tulla! Usein ohjeissa käytetään vain muutamaa raaka-ainetta, mutta yksinkertainen onkin parasta :)
Jos innostut kirjasta, se on kokonaisuudessaan tämän niminen: RAW FOOD - Makeita herkkuja raakaravinnosta (Erica Palmcrantz Aziz & Irmela Lilja).

Tästä on hyvä aloittaa vuosi 2015, herkkujen kera :D


Raakaruoka , raakaravinto , raakaruoka ja leipominen , raakaravinto ja leipominen , miten leipoa raakaravinto , raakaravinto blogi , raakaravinto reseptit , raakaravinto leipomisohjeet , terveelliset herkut , terveellisiä herkkuja , herkkuja terveellisesti , terveellinen herkuttelu , makeita herkkuja raakaravinnosta , herkkuja raakaravinnosta , herkkuja raakaravinnosta reseptit , herkkuja raakaravinnosta ohjeet , RAW FOOD - Makeita herkkuja raakaravinnosta kirja Erica Palmcrantz Aziz & Irmela Lilja , raakaravintokirja , raakaravinto hyvä kirja , raakaravinto kirjavinkki , gluteeniton ruokavalio , maidoton ruokavalio , ruokavaliomuutos

Tykkää-merkinnät

Kommentit

merenhelmi
merenhelmi,
Niimpä, totta! 😊 Laitan ehdottomasti postaustoiveen muistiin! Rentouttavaa viikonloppua ja ihanaa alkanutta vuotta 😊
merenhelmi.indiedays.com
Veera
Veera,
Heippa!

Kookosmaitoa/kermaa tms. siskoni käyttää kahvin kanssa kun on myös maidottomalla. Itse en juo kahvia enkä ole testannut tätä yhdistelmää joten en tiedä kuinka kamalan makuista se on:D!
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229